Concert-organist Aart Bergwerff.
Concert-organist Aart Bergwerff. (Foto: MS)

Orgelconcert Grote of St. Janskerk

De herfstmaand begint goed met het orgelconcert, dat Aart Bergwerff op zaterdag 1 oktober om 15.00 uur in de Grote of St. Janskerk te Schiedam geeft. 

Aart is sinds 2012 als organist verbonden aan de Grote of Onze-Lieve-Vrouwe-Kerk te Breda. Als concert-organist treedt hij vaak op tijdens concerten en festivals in binnen- en buitenland. Daarnaast doceert hij sinds 1994 de vakken Orgel en Kerkmuziek op het Rotterdams Conservatorium. Aart houdt van een spannende en avonturlijke programmering. Helderheid, transparantie, klankkleur en timing kenmerken zijn musiceren. Het programma begint met twee werken van Johann Sebastian Bach en wordt vervolgd met composities van Felix Mendelssohn Bartholdy, Igor Stravinsky, Richard Strauss ( Vorspiel 1. Akt uit de opera Guntram, bewerkt voor orgel door Aart Bergwerff zelf ) en Franz Schmidt. Het belooft een bijzonder concert te worden.

Iedereen welkom

Iedereen is van harte welkom in de Grote of St. Janskerk. Bezoekers kunnen de kerk steunen met een vrijwillige bijdrage aan de deurcollecte of hun bijdrage overschrijven op bankrekening: NL85 INGB 0004 6156 90 ten name van: Stichting Muziek Grote Kerk Schiedam onder vermelding van: 'Orgelconcert 1 oktober 2022.'