KMR (winnaar 2022) staat in de finale van het NK Poetry Slam.
KMR (winnaar 2022) staat in de finale van het NK Poetry Slam. (Foto: PR)

Schiedammer KMR staat op NK Poetry Slam

Rauwe klanken en sterke verhalen


Schiedam staat voor het eerst in de finale van het NK Poetry Slam! Met zijn rauwe klanken en sterke verhalen heeft onze Schiedamse Slam winnaar KMR zich woensdag geplaatst in de finale van NK Poetry Slam. Op zaterdag 24 september zal hij de strijd aangaan om de landstitel en daarbij horende prijzen pakket: Nederlands Kampioen Poetry Slam 2022, 1000,- euro aan prijzengeld en de Gouden Vink wisseltrofee. Ook bij het NK geeft het publiek de doorslag: de slammer die het hoogste scoort bij het publiek, wint. Voor tickets en meer informatie: https://schiedamsepoetryslam.nl/. Het NK is op zaterdag 24 september in het TivoliVredenburg, Utrecht vanaf 20.00 uur.


Fiat 500 rit door de regio

Twee Fiat 500 fanaten genieten zichtbaar van de rit door de regio, op het startpunt in Vlaardingen. In de inmiddels stromende regen trok zondag de stoet van historische Fiatjes 500 door Schiedam. De tocht wordt gereden door vele liefhebbers van de Fiat 500 vanuit heel Nederland.
Annemiek van Puffelen uit Schiedam is de organisator van deze toer in onze regio. Zij wilde samen met haar vriend de tocht rijden. Helaas overleed hij in februari. Eigenlijk wilde ze het daardoor afblazen, maar ze kreeg veel hulp en bijval van de Fiat-liefhebbers. Zo kon de tocht zondag toch vertrekken bij Pitstop Vlaardingen. De toer ging naar Maasland, Schipluiden, Westland, Hoek van Holland, Delft, Kethel en Schiedam Centrum. Paul Meuldijk maakte een leuke fotoserie op het startpunt. Deze is te zien op rodi.nl/Schiedam en JW TV sprak met Annemiek van Puffelen over het waarom van de tocht, onder meer terug te zien op rodi.nl/Schiedam.


Schiedam viert het hele weekend feest

Dit weekend is het zover! De organisatie draait op volle toeren. Artiesten oefenen nog een keer hun act. Ondernemers kopen de laatste dingen in. Het feest is terug van weggeweest. Weet jij al met wie je waar naar toe gaat? Komende donderdag met je zoon een rondje Kermis? Vrijdag met je vrienden naar het openingsfeest op Het Land van Belofte? Zaterdag met je oma struinen langs de oude ambachten op de Lange Haven? Of zondag dansend met je lief in de tuin van de kerk. Er is niet een specifiek kenmerk dat de Brandersfeestenbezoeker definieert. Het is de mix.

De Brandersfeesten zijn voor iedereen. Voor de stille genieter die vanaf het water acts bewondert met de Andersomvaart. Voor de relaxte gast die herinneringen ophaalt met z'n vrienden op het terras. Voor de cultuursnuiver die van het straattheater op de Hoogstraat zo bij het Stedelijk binnenwandelt. Voor de festivalganger die op het Goed is Goudplein zich laat verrassen met duurzame stukken. Voor de koopjesjager die in de Mevobazar in de Grote Kerk, in de winkels en op de Brandersmarkt tassen vol scherpe deals vult. Voor de kroegtijger die alle podia en feestjes afgaat.


In de Brandersfeesten app staat alles wat je wilt weten. Plan jouw Brandersweekend met het programma bij de hand. Download de app via de website: brandersfeesten.nl.

Deelnemers genoten zichtbaar van de Fiat 500 rit.