De kinderen zaten in een kuip die werd voortgerold over ronde balken.
De kinderen zaten in een kuip die werd voortgerold over ronde balken. (Foto: Scouting Tono)

Scouts rollen naar nieuwe leeftijdsgroep

Algemeen

De scouts van de Scouting Tono-groep vierden een oude traditie: het overvliegen. Hierbij gaan de oudste kinderen van elke leeftijdsgroep feestelijk over naar de volgende leeftijdsgroep.

“Dat is altijd een beetje symbolisch, en een feestje”, zo vertelt Thijs Roeling, een van de leiders bij de welpen van de Scouting Tono-groep. Dit jaar werden de kinderen op de Egyptische manier overgevlogen: in een kuip die werd voortgerold over ronde balken.

De kinderen die achterbleven bij de oude leeftijdsgroep en de kinderen van de nieuwe leeftijdsgroep moesten goed samenwerken. Hiermee kon de kuip voortgerold worden over ronde stammen. Op deze manier wisten de oude Egyptenaren grote rotsblokken over grote afstanden te verplaatsen. De scouts gebruikte nu dezelfde methode om de oudste kinderen naar de volgende leeftijdsgroep te brengen.

Bij de Scouting Tono-groep ging het om twee kinderen die van de bevers, de meisjes en jongens tussen de 4 en 7 jaar, over gingen naar de welpen. Eveneens twee welpen, meiden en jongens tussen de 7 en 11 jaar gingen over naar de scouts die tussen de 11 en 15 jaar oud zijn.

Bij de verschillende leeftijdsgroepen zijn nu nog plaatsen voor meiden en jongens die ook elke week lekker buiten bezig willen zijn, en ongemerkt heel wat willen leren. Kijk op www.scoutingtono.nl om enkele weken gratis mee te kunnen doen.