Afbeelding
(Foto: )

Het Nationaal Coöperatie Museum bestaat 45 jaar

In 1977 werd het Nationaal Coöperatie Museum opgericht. Destijds in de voormalige Coop winkel in de Kethelstraat. Inmiddels is het museum sinds 1987 gevestigd aan de Lange Haven, waar het een centrale plaats inneemt in het museumkwartier van Schiedam.

Voor dit 45 jarig jubileum opent wethouder Anouschka Biekman op zaterdag 1 oktober de wisseltentoonstelling 1977 – 2022 Vijfenveertig Jaar Nationaal Coöperatie Museum met aansluitend een lezing over de geschiedenis en de toekomst van (verbruiks)coöperaties.

Programma

14.00 uur: Opening wisseltentoonstelling 1977 – 2022 - Vijfenveertig Jaar Nationaal Coöperatie Museum door wethouder Anouschka Biekman. Als openingshandeling zal zij de coöperatieve regenboogvlag ophangen en wordt kort stilgestaan bij de geschiedenis van deze vlag en de opzet van de huidige regenboogvlag van de lhbtiqa+-gemeenschap.

14.45 uur: Lezing - De geschiedenis van verbruikscoöperaties in Nederland en wat is de toekomst van (verbruiks) coöperaties in 21ste eeuw? door drs. Pieter Steenbergen, die onderzoek heeft gedaan naar de geschiedenis van verbruikscoöperaties. De lezing wordt gehouden in Westvest Kerk, Westvest 90-92.

15.30 uur: Afsluiting met een hapje en drankje.