Gezicht op (een deel van) de Koemarkt en de Hoogstraat met op de hoekCafé Bellevue.
Gezicht op (een deel van) de Koemarkt en de Hoogstraat met op de hoekCafé Bellevue. (Foto: Beeldbank Gemeentearchief Schiedam nr 32501)

Hoogstraatwandeling 2 oktober

Aanstaande zondag 2 oktober is het weer tijd voor de Hoogstraatwandeling. 

Veel Schiedammers herinneren zich de Hoogstraat nog als een levendige winkelstraat. Daar kocht je bonbons bij Verhulsdonk, ondergoed bij Au Bon Marché en vis en patat bij Fillekes. Natuurlijk halen we samen herinneringen op aan die periode. Maar er is meer te vertellen en meer te zien.
Vertrek is om 14.00 uur vanaf Hoogstraat 2 (Tempel Optiek). De wandeling duurt ongeveer 1,5 uur en eindigt bij De Grote Markt. Leden van de Historische Vereniging Schiedam betalen 2 euro voor deelname; voor niet-leden, die van harte welkom zijn, is dat 5 euro.
Aanmelding vooraf wordt op prijsgesteld. Indien nodig kan dan een tweede gids worden ingezet. Maar aanmelden is niet verplicht. Wandelaars kunnen zich aanmelden door het formulier in te vullen op: www.historischeverenigingschiedam.nl/wandelingen/hoogstraat/. Of door een bericht te sturen naar wandelingen@historischeverenigingschiedam.nl.

Afbeelding