De Nieuwe Waterweg is gevestigd in de Spuihaven.
De Nieuwe Waterweg is gevestigd in de Spuihaven. (Foto: wsv DNW)

Watersporters zoeken oud-leden

Watersportvereniging De Nieuwe Waterweg viert binnenkort het 75-jarig bestaan. De officiële datum is zondag 30 oktober, maar het bestuur vindt het leuker om het de zaterdag ervoor te vieren.

Door Kor Kegel

Voorzitter Hans van Dijk hoopt dat zo veel mogelijk leden aanwezig zijn en daartoe rekent hij ook de oud-leden. Hij vraagt of ze nog deze week contact opnemen om te laten weten of ze het jubileumfeest willen meemaken. Van niet alle oud-leden beschikt de watersportvereniging nog over de contactgegevens en daarom hoopt het bestuur dat ze zich uit eigen beweging aanmelden. Dat kan via dit mailadres:

75jaarwsvdnw@gmail.com 


De jubileumviering vindt zaterdag 29 oktober plaats vanaf 17.00 uur.

De vereniging van watersporters begon in 1947 als roei- en zeilvereniging en kreeg leden uit de hele Rijnmond. Sinds 1960 is de vereniging gevestigd in de Spuihaven die in rechtstreekse verbinding staat met de Nieuwe Maas.

Droogdok

De vereniging beschikt over een droogdok, wat het voor de leden mogelijk maakt onderhoud te plegen aan hun vaartuigen. Het clubhuis wordt ook ’s winters druk gebruikt voor ontmoeting en gezelligheid.