In de week, die vooraf ging aan de kampioenswedstrijden nam Schiedams jeugd alvast een voorschot op een mogelijk kampionsfeestje. (FotoPR).
In de week, die vooraf ging aan de kampioenswedstrijden nam Schiedams jeugd alvast een voorschot op een mogelijk kampionsfeestje. (FotoPR). (Foto: )

Voor Under12 doet klein zeer óók pijn

Algemeen

Wanneer het kampioenschap in zicht is en dat in het zicht van de haven strandt, heet dat in grote mensentaal klein zeer. Maar als je zo rond de twaalf jaar bent doet het pijn. Met dat gevoel stapten zaterdag de Under12-honkballers van SV&HV Schiedam van het veld. 

Zo dichtbij, maar ze stonden na het verlies tegen de leeftijdsgenoten van Hellevoet Atletics toch met lege handen. Het coachduo Joyce Neijerweert en Bertje Hendricus merkte in de aanloop naar de eerste wedstrijd van de dubbel, dal de spanning te snijden was. “Het was voelbaar en van de gezichten te lezen”, schetst Hendricus. “Eentje stond zelfs over te geven en later na het verlies twee te huilen. Weet je, het zijn allemaal een beetje mijn kindjes. Ik ken ze van haver tot gort. Als het dan tegenzit voel je met ze mee en probeer je, want er volgde zaterdag nog een tweede wedstrijd tegen Hellevoet, de rust terug te brengen. En hoop je, dat ze de aanwezige teleurstelling omzetten in kracht “

Dat lukte en leverde in de tweede confrontatie ruime winst en herstel van het vertrouwen op.  Dat moet woensdag, wanneer de Schiedamse jongeren om 17.30 uur in Rotterdam-Zuid tegen Portland Poema’s aan het slotakkoord van de competitie beginnen, een positief en hoopgevend uitgangspunt op.  

Het succes en mogelijke kampioenschap van Under-12 wordt op sportpark Bijdorp, de thuisbasis van Schiedam, als een mooi uithangborg gezien voor het jeugdhonk- en softbal. “We hebben teams in de groepen Under-9 tot Under14 en merken, dat er zeker gaandeweg het seizoen zowel bij de jongens als de meisjes aanwas is”, weet voorzitter Monique Zagwijn. In de jongste leeftijdsgroep wordt B-bal gespeeld en die is, meldt ze, “steeds en onder leiding van één van de vaders op zondag in de weer.”.

  . .  .