HBSS nam revanche op zichzelf en streed tegen stadgenoot KethelSpaland voor wat het waard was. (Foto: UWM/GSV)
HBSS nam revanche op zichzelf en streed tegen stadgenoot KethelSpaland voor wat het waard was. (Foto: UWM/GSV) (Foto: )

Herstel voor HBSS na een ‘valse start’

Algemeen

HBSS had zaterdag in derby tegen KethelSpaland na de hervatting de wind letterlijk mee en joeg met stormkracht de winnende treffers, waarmee 1-1 1-3 werd, in de touwen. En werd het pijnlijke verlies in de competitie-opener bij OVV rechtgezet.

DOOR GERARD S. VERVER

Die nederlaag heeft trainer Toon Wolters namelijk lang bezig gehouden en zit hem nog dwars. “Iedereen weet, dat ik slecht tegen mijn verlies kan. In Oostvoorne zat het ons deels niet mee, wordt een doelpunt afgekeurd en raken we driemaal paal en lat, maar je weet, dat als je ze er niet inschiet, je niet kunt winnen. Daar lag het trouwens niet alleen aan; de tegenstander stak er zijn hele ziel en zaligheid in, ging voluit de duels aan, terwijl wij de pootjes terugtrokken. We hadden veel balbezit, maar als je op 70 procent strijdt, en dat deden we, win je van niemand. Daarmee bezorgden ze zichzelf en mij een slecht weekend. Ik weet, dat we beter kunnen,, veel beter. Vandaar, dat ik nu trots ben op de manier waarop ze zich vandaag herpakt hebben ”

Passie was er namelijk op het eigen kunstgras wel. “En wordt er weer een doelpunt (wegens vermeend hands, red.) niet toegekend en een strafschop gemist”. Desondanks gunt hij ook de mannen uit Noord de credits. “KethelSpaland vormt een collectief, dat voluit voor een goed resultaat gaat en met een beetje geluk misschien ook wel meer gekregen had dan nu het geval was. Het neemt niet weg, dat ik vind, dat wij terecht wonnen.” Wolters hoopt, dat het de opmaat wordt naar meer. “Met de juiste instelling en keihard werken kunnen we aardig voetballen en punten pakken. En ons daarmee zeker ook mengen in de strijd om de prijzen. Doen we een stapje minder, dan worden we slechts een grijze middenmoter. Dat mag ons echt niet overkomen.” Zaterdag volgt de uitbeurt tegen het ongeslagen Vierpolders.