Het Amsterdamse US drong de thuisploeg na de pauze  terug op eigen helft. Toch wist het door veel blessures geplaagde Ventura de schade te beperken. (Foto: UWM/gsv)  ,
Het Amsterdamse US drong de thuisploeg na de pauze terug op eigen helft. Toch wist het door veel blessures geplaagde Ventura de schade te beperken. (Foto: UWM/gsv) , (Foto: )

Herriewedstrijd levert geen winst op

Algemeen

Hoewel het daarover op de site of Facebook-pagina niet echt aan de bel heeft getrokken wist Ventura zaterdagavond toch een legioen jeugdleden naar de WA-sporthal te trekken voor de jaarlijkse herrie-avond. Kabaal en support was er genoeg, maar het lukte niet om daarmee Dames 1 naar een overwinning te schreeuwen.

Toch was het even heel erg stil en keek en luisterde de volle tribune en de jongeren beneden op de sporthalvloer geschrokken naar Marcia Keijzer, die kermend van de pijn op de cirkel van het eigen doelgebied lag. Dat was haar drie jaar geleden ook al eens overkomen en werd ze met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Dat was ditmaal niet nodig, Ze maakte in een rolstoel, en met toch weer een lachje op het gezicht, de wedstrijd af. “Maar”, weet coach Leopold Fossom, “dat ongeluk had wel impact op het team. Iedereen weet, dat ze hetzelfde knieletsel al eerder opliep en leefde met haar mee.” Het tekende ook het verdere verloop van de wedstrijd tegen het Amsterdanse US  waarin het de Schiedamsen niet lukte om de in de eerste helft genomen voorsprong vast te houden en 23-26 verlies opleverde.

Volle ziekenboeg

Ventura’s damesformatie kampt met een volle ziekenboeg. “Acht zitten er al langs de kant”, telt Fossom. “En daar komt er dan vandaag nog eentje bij.” Hij toont respect voor de wijze waarop zijn meiden zich van de schrik herstelden en de nederlaag tot te behappen proporties terugbrachten. “Ze weten, dat het door al die blessures moeilijk gaat worden. Maar vandaag hebben ze laten zien, dat ze van het goede hout gesneden zijn. Ze hebben dat dipje van zich afgeschud, de draad opgepakt en zijn doorgegaan.. Het kost tijd om dit team verder op de rails te zetten. Maar wij zijn Ventura. De vechtlust, die wij in dit team en binnen de vereniging hebben, daar geloof ik in.”.