Het publiek kan kiezen uit een afwisselend programma van presentaties, boottochten, openstellingen en ontdekkingstours.
Het publiek kan kiezen uit een afwisselend programma van presentaties, boottochten, openstellingen en ontdekkingstours. (Foto: Pixabay)

'Zie de Schie' donderdag 6, zaterdag 8 & zondag 9 oktober

Cultureel Forum Schiedam richt haar blik op de Schie met Café en tours

Het Cultureel Forum Schiedam richt haar blik op de Schie, de rivier waar de stad haar ontstaan en naam aan heeft te danken. Op 6, 8 en 9 oktober 2022 vindt de manifestatie Zie de Schie plaats, met culturele activiteiten over het verleden, heden én de toekomst van de Schie.

Het publiek kan kiezen uit een afwisselend programma van presentaties, boottochten, openstellingen en ontdekkingstours. Hier een greep uit het aanbod.

Schie Café - 6 oktober

De aftrap van de manifestatie 'Zie de Schie' vindt plaats in de Bibliotheek Schiedam. Tijdens het Schie Café komen de rijke cultuurhistorie en hedendaagse betekenis van de rivier aan bod, in een gevuld en levendig avondprogramma met verschillende sprekers. Zo zijn architect-onderzoeker Paul Meurs en landschapsarchitect Steven Delva aanwezig. De Schiedamse band Sjarm voorziet het publiek van live muziek geïnspireerd op het thema water! Locatie: Bibliotheek Schiedam, Korenbeurs. Tijd: 20.00 tot 21.30 uur. Prijs: € 3,50. Tickets boeken via: www.debibliotheekschiedam.nl.

Sprekende Schie - 8 en  9 oktober 

Tijdens het weekend geven bewoners, kunstenaars en historici ontdekkingstochten op en rondom de rivier. Aan de hand van persoonlijke verhalen en toekomstperspectieven komt het erfgoed tot leven. Vaar mee met architect en beeldend kunstenaar Bart Isings en leer over de industriële geschiedenis van Schiedam. Landschapsarchitect Jacqueline Verhees neemt je mee op ontdekkingstour langs de Schie… Of ervaar samen met gids Anouk van Mil hoe het is om op de Schie te wonen door een bezoek te brengen aan de Schiedammers voor wie de Schie hun dagelijks uitzicht vormt. Tijd: 11:00 - 17:30 uur. Centraal startpunt: Lange Haven 75A (tegenover de Havenskerk). Tickets boeken via: www.sdam.nl.

Meer informatie op www.cultureelforumschiedam.nl.