Proeverij vier unieke moutwijnjenevers

Het Nationaal Jenevermuseum Schiedam brengt eenmalig vier unieke ‘Old Schiedam Special Editions’ moutwijnjenevers uit. De moutwijnjenevers zijn met de hand gebotteld en hebben een gelimiteerde oplage van 75 exemplaren. 

Het alcoholpercentage van de special editions bedraagt 40%. Als klapstuk sluit het Nationaal Jenevermuseum Schiedam deze uitgave in december 2022 af door deze vier moutwijnjenevers te verpakken in een exclusieve jubileumkist. Deze jenevers biedén zij op vatsterkte aan, dus voor de échte kenner en liefhebber. De oplage van deze jubileumkisten is gelimiteerd tot 25 exemplaren.

Onthulling en proeverijen

Belangstellenden zijn uitgenodigd om de onthullingen en aansluitend een proeverij van deze Special Edition bij te wonen. Op vijf dagen zijn zij van harte welkom om aan te sluiten bij dit speciale evenement. Aanmelden hiervoor kan via JM25.NL

7 oktober 17:30 uur: De Old Schiedam Moscatel heeft een donkerrood – okerachtige kleur en neemt men een subtiele, licht fruitige, nootachtige toets met de florale aroma's van jasmijn, oranjebloesem en honing waar.

21 oktober 17:30 uur: Zo heeft De Old Schiedam Oloroso een mahonie-achtige kleur. Deze Old Schiedam Oloroso is merkbaar kruidig met dierlijke tonen en een hint van truffels en leer, toffee en rozijnen.

4 november 17:30 uur: Noten, rozijnen, vijgen en dadels, chocola, intens zoet en prachtig in de geur, Old Schiedam Pedro-Xeminez. De smaak is heel zacht en fluwelig met tonen van pruimen en een lange afdronk.

18 november 17:30 uur: De Old Schiedam Blend zorgt voor een zeer complexe afdronk waar alle kenmerken van de drie gebruikte vaten aanwezig zijn.

8 december 17:30 uur: De Old Schiedam Jubileumbox bevat de vier Old Schiedam Special Editions op vatsterkte aan in een exclusieve kist.

Beperkt beschikbaar

Vanwege de zeer beperkte beschikbaarheid raadt het Nationaal Jenevermuseum Schiedam aan om nú al aan te melden voor de vijf onthullingen. Er kunnen dan direct producten worden aangeschaft en meegenomen. Bestellen via de webwinkel is ook mogelijk.

Special Editions

De Old Schiedam Special Editions bestaat uit een serie van vier 100% moutwijnjenevers. Voor deze Special Editions werd de moutwijn op traditionele/authentieke wijze gedistilleerd en vervolgens minimaal drie jaar gelagerd op verschillende eikenhouten vaten.