Dompel je onder in de natuur.
Dompel je onder in de natuur. (Foto: Ada de Vette)

vrijdag 7 oktober

Loop-eens-binnen spreekuur van Humanitas

Elke vrijdag van 11 - 13 uur kun je binnenlopen bij de 5Molens met vragen over geldzaken.Vrijwilligers van Humanitas helpen mensen met het lezen en begrijpen van brieven, ze beantwoorden vragen over geldzaken: schulden, toeslagen, belasting. Een afspraak maken is niet nodig.5Molens, Nieuwe Damlaan 818, Schiedam.

zaterdag 8 oktober

Bosbaden bij de Babbersmolen

Op zaterdagochtend 8 oktober kunnen liefhebbers van natuur en ontspanning kennismaken met het Japanse 'Shinrin yoku'. In het Nederlands noemen wij het bosbaden, maar het heeft niets met zwemmen te maken, en alles met je onderdompelen in de sferen van het bos. Terwijl in het Stedelijk museum de tentoonstelling 'levend landschap' nog volop draait, kun je tijdens dit bosbad het landschap rond de Babbersmolen heel intensief ervaren. Bosbadgids Ada de Vette geeft de deelnemers uitnodigingen waarmee ze met al hun zintuigen de natuur van dit authentieke polderlandschap (met vlietland en wilgengriend) kunnen ervaren. Het 'bosbad' is van 11.00 tot 13.00 uur en wordt afgesloten met een theeceremonie met lekkernijen. Deelnemers kunnen zich aanmelden via de website: https://agaatcoaching.nl/bosbad-bij-de-babbersmolen/

Open huis Plantagekerk Schiedam

Op zaterdag 8 oktober is de maandelijkse "Deuren Open" in de Plantagekerk. De kerk is elke tweede zaterdag van de maand vrij te bezichtigen tussen 14.00 en 16.00 uur. Van buitenaf is nauwelijks te zien dat er achter de deuren aan de Lange Nieuwstraat 61-63 een oude kerk schuilt. Loop eens binnen om in alle rust het kerkgebouw te bekijken, een praatje te maken en/of geniet van een gratis kopje koffie of thee. Het historische Rütter-orgel wordt deze middag door gastorganist Cornelis Jan Droger (predikant van de Christelijk Gereformeerde Kerk Vlaardingen) bespeeld. Hartelijk welkom!

vrijdag 14 oktober

Meesterpianist Thomas Beijer in Westvest90

Thomas Beijer speelt een programma met uiteenlopende werken. Kom luisteren hoe hij Schumann, Escher, de Falla en Chopin verbindt.