De Strijkersdag is bedoeld voor kinderen vanaf 6 jaar met minimaal een jaar ervaring.
De Strijkersdag is bedoeld voor kinderen vanaf 6 jaar met minimaal een jaar ervaring. (Foto: Pixabay)

Voor beginnende violisten, cellisten of contrabassisten

Strijkersdag 2022

Voor beginnende muzikanten in de basisschoolleeftijd, die ongeveer een jaar viool, cello of contrabas spelen, organiseert de Vereniging Rotterdams Jeugd Symfonie Orkest op zaterdag 15 oktober de Strijkersdag. 

Jonge muzikanten kunnen die dag op een laagdrempelige manier ervaren hoe het is om met een jeugdorkest te repeteren en mee te spelen. Na een kennismaking en de repetities wordt de dag afgesloten met een gezamenlijk optreden van het Rotterdams Jeugd Strijkers Ensemble.

Kennismaking jonge muzikanten

De Strijkersdag wordt georganiseerd door de Vereniging Rotterdams Jeugd Symfonie Orkest in samenwerking met de SKVR en is bedoeld voor muzikanten die minimaal een jaar viool, altviool, cello of contrabas spelen. De Strijkersdag duurt van 10.00 tot ongeveer 15.30 uur. Om 15.00 uur wordt afgesloten met een afsluitend optreden voor familie en vrienden. 

'De ultieme muziekervaring'

De dag vindt plaats in de tijdelijke repetitielocatie van de Vereniging Rotterdams Jeugd Symfonie Orkest: Grotekerkplein 5, 3011 GC Rotterdam. Deelname is gratis. Inschrijven kan door het formulier in te vullen op www.rjso.nl

Voorzitter Mark van Lansbergen: "De meeste jonge muzikanten beginnen individueel of in een groepsles. Uiteindelijk is sámen spelen de ultieme muziekervaring. Het is fantastisch om te zien én te horen wat het resultaat is na een dag repeteren samen met leeftijdsgenoten. We hopen weer veel jonge musici te mogen verwelkomen dit jaar. Je instrument, muziek en boterham meenemen is voldoende.”

De Vereniging RJSO

De Vereniging Rotterdams Jeugd Symfonie Orkest bestaat uit zes jeugdorkesten met muzikanten van circa 6 tot en met 25 jaar. Voor ieder niveau is er een ensemble beschikbaar. Het jaar 2022 staat in het teken van het 10e lustrum van de vereniging. Voor meer informatie over de verschillende orkesten en de audities, bezoek de website: www.rjso.nl.

Afbeelding