Afbeelding
(Foto: Google Maps)

Bewoners in actie voor veilig verkeer aan Lange Haven

Algemeen

Bewoners aan de Lange Haven zijn het te hard rijdende verkeer op hun woonerf zat. Daarom hebben ze, samen met Veilig Verkeer Nederland, een bewustwordingscampagne gevoerd.

Op de Lange Haven mag maximaal 15 kilometer per uur worden gereden. “Regelmatig wordt er veel harder gereden, de Haven is smal en heeft geen stoep, dit leidt tot gevaarlijke situaties”, aldus Hetty Hessels namens de bewoners. “Meerdere buurtgenoten hebben melding gemaakt bij de gemeente, maar dat heeft nog geen actie of reactie opgeleverd.” 

Daarom hebben de bewoners besloten zelf in actie te komen. Van 8 tot 13 oktober hebben ze met een lasergun snelheidsmetingen gedaan. De metingen zijn overdag tussen 7.00 en 19.00 uur uitgevoerd. De gemiddelde snelheid lag op 23,5 km per uur. De hoogst gemeten snelheid was 42 km per uur. ‘s Avonds en ‘s nachts zijn de snelheden nog veel hoger, stellen de bewoners.

De meetresultaten worden, met een brief, naar de gemeente gestuurd met het verzoek om maatregelen te nemen. Ook wordt de komende tijd wordt aandacht op de rijsnelheid gevestigd door ‘15 km zone’-stickers langs de weg te plakken. Niet op ‘vast’ straatmeubilair zoals lantaarnpalen, maar op plaatsen die af en toe de aandacht kunnen trekken zoals grote vuilnisbakken, emmers, bakfietsen, enz.