Bob Richters van Hotspot Hutspot, die vorig jaar wint, overhandigt de prijs aan Perry van Gils.
Bob Richters van Hotspot Hutspot, die vorig jaar wint, overhandigt de prijs aan Perry van Gils. (Foto: Cheri Kloeth)

SOCOCO wint MVO-trofee 2022

Algemeen

Sococo Coffee is op 20 oktober 2022 uitgeroepen tot de winnaar van de MVO-trofee 2022. Tijdens de najaarsbijeenkomst van het Sociaal Economisch Netwerk MVS koos een publieksjury de Schiedamse onderneming uit de drie finalisten. De andere genomineerden waren Pineut en Delta Hotel Vlaardingen.

Ruim 100 kopstukken uit het bedrijfsleven, de overheid, het onderwijs en maatschappelijk veld kwamen samen bij Lely in Maassluis. Tijdens een inspirerend diner konden zij elkaar ontmoeten en kennis delen over inclusief werkgeverschap en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Wethouder Sjoerd Kuiper van gemeente Maassluis was aanwezig als juryvoorzitter van de MVO Trofee, maar vooral ook als enthousiaste wethouder met hart voor zijn stad: “Ik ben trots op ons innovatieve en betrokken Lely dat als grootste werkgever van gemeente Maassluis ook optrad als gastheer voor ons evenement. Als voorzitter van de jury mocht ik kort toelichten waarom wij de drie finalisten hebben voorgedragen: Pineut, Delta Hotel Vlaardingen en Sococo Coffee. Alle drie totaal verschillende bedrijven, maar allen zeer gemotiveerd om het positieve verschil te maken en invulling te geven aan de Sustainable Development Goals.”

Aan het einde van een wedstrijd blijft vaak de winnaar goed in beeld. Maar dit jaar moet toch benadrukt worden dat er een schitterend spelersveld was. Van de twintig organisaties die genomineerd waren, zijn der negen die er werk van gemaakt hebben om zich te kandideren. Zonder uitzondering mogen het Delta Hotel, Green Gipsy Spices, Het Goed BV, Pineut, Ruitenburg Adviseurs en Accountants, Sococo, Kringloopwinkel Rataplan, Vetus BV en de Zonnehuisgroep schitterende bedrijven genoemd worden. Organisaties die zich inzetten voor meer dan alleen een optimaal bedrijfsresultaat. Organisaties die graag ook de wereld een stukje mooier maken en zich inspannen om zo min mogelijk mensen langs de kant te laten staan.