Blije gezichten op Harga. Niet alleen omdat Uitzendgroep Stremme SVV in het nieuw stak (inzet), maar ook dankzij de eerste zege. (Foto's: UWM/GSV en PR)
Blije gezichten op Harga. Niet alleen omdat Uitzendgroep Stremme SVV in het nieuw stak (inzet), maar ook dankzij de eerste zege. (Foto's: UWM/GSV en PR)

SVV pakt punten en is koning te rijk

Sport

Een nieuw tenue en de eerste zege. Het kon zaterdag niet op voor SVV, dat eerst door sponsor Sebastiaan Stremme verrast werd met kleding en vervolgens zelf verraste met 4-1 winst op middenmoter NTVV.

Door GERARD S. VERVER

“De groep moet zich vandaag gerealiseerd hebben, dat ze na vier nederlagen en zestien tegendoelpunten aan de bak moesten”, veronderstelt trainer Ramon Bronkhorst. Hij is opgelucht. Daarmee wordt duidelijk, vindt hij, dat zijn formatie zich geen stel Calimero’s hoeft te voelen. “ik geloof in die gasten. We hebben in de voorbereiding tegen vierdeklassers best wel goed gepresteerd. Daar hoefden we ons niet voor te schamen. Dan begint de competitie en gaven ze nogal eens in tien minuten een wedstrijd uit handen. Of vallen er uit twee corners twee doelpunten. Dan zadel je jezelf op met een achterstand en wordt het een mission-impossible.”

“Dat valt tijdens een wedstrijd niet te coachen”, merkte Bronkhorst. Dus was het een urgent onderwerp van gesprek op de training en probeerde hij de groep duidelijk te maken, dat het anders moest. “Zaterdag heeft het gewerkt”, zag hij. “Dan blijkt, dat er veel kan lukken, als ze de opdrachten goed aanvoeren.” Mede omdat de ziekenboeg langzamerhand leeg stroomt en routinier Rollie Oliviera, die de openingstreffer binnen tikte, in de spits duidelijk maakte, dat hij geen millimeter van zijn scherpte heeft ingeleverd. 

“Ik geloof in deze jongens. We zullen niet in de top meedoen. Ze hebben de potentie om wedstrijden te winnen en voor het linker rijtje gaan. Maar ze moeten na vandaag natuurlijk niet denken, dat ze het wel even gaan maken. Dan verlies je zomaar weer vier wedstrijden achter elkaar. De schouders moeten er wel voortdurend onder gezet blijven worden.”