Yuri Nooteboom is weer topscorer

Sport

Als de nood hoog is, is daar ineens Yuri Nooteboom. Hij scoorde tweemaal en redde voor KethelSpaland een punt. De dertigplusser voelt zich anno-nu geen afmaker meer, maar een stuurman, die anderen op het doelpuntenspoor zet. Toch is hij nu clubtopscorer.

Dankzij zijn productie hopte KethelSpaland in de thuisbeurt tegen VDL van 0-2 naar 2-2 en hield een punt over. Desondanks blijven de mannen van trainer Ben Hoogwerf in de hoek waar later de klappen gaan vallen. Nooteboom: “Vorig jaar wist iedereen wat hij aan de ander had. Had ik bijvoorbeeld Remco Wuijster naast me.Die kon ik de diepte insturen. Nu hebben we een groep met veel nieuwe jongens. Het kost wat tijd om die op elkaar af te stemmen.”

TOPSCORER

1. Hermes DVS 24 doelpunten

2. DVO’32 20

3. HBSS/za 15

4. PPSC en VFC/zo 12

------------------------------------------

“Iedereen beseft, dat de schouders er nu onder moeten. Voetballend kunnen we best uit de voeten en zijn er wedstrijden geweest, die een voldoende verdienden. Als je daarna slechts twee punten hebt, wordt alles wat we goed doen toch in een ander perspectief gezet”, voelt hij.  

De topscorerstatus, hij nam drie van KethelSpalands zes doelpunten voor zijn rekening, ondergaat Yuri Nooteboom met een lach. “En dat op mijn ouwe dag”, aldus de 34-jarige, “Het wordt tijd dat anderen dat stokje overnemen.” Het liefst kruipt hij namelijk in de huid van regisseur. “Het wordt hoog tijd, dat we gaan leveren. Die druk ligt erop, want als we nu geen punten gaan pakken, wordt het een lastig seizoen.”