Daria Dubenko, Martijn van der Heide, Edwin ten Hoope en Thomas Baart gaan zich handhaven in de eerste divisie. (Foto: Jolanda Vuijk).
Daria Dubenko, Martijn van der Heide, Edwin ten Hoope en Thomas Baart gaan zich handhaven in de eerste divisie. (Foto: Jolanda Vuijk).

Scyedam tafeltennist zich nu al veilig

Sport

Voor een zenuwslopend einde van de competitie hoefde Scyedam al niet meer te vrezen. Na de 4-3 winst op Tempo Team 1 is overleven in de eerste divisie A welhaast zeker gesteld. Dat was een half jaar eerder wel even anders.

Het Schiedamse tafeltennistrio ontliep toen ternauwernood degradatie naar de tweede divisie. Nu gaat het van meet af gaan stukken beter en werden drie van de zes wedstrijden gewonnen. Bij het tafeltennis levert iedere gewonnen partij een competitie-punt op. Dat zijn er voor het Scyedam-kwartet Daria Dubenko, Martijn van der Heide, Edwin ten Hoope en Thomas Baart inmiddels al 21, 10 meer dan de twee clubs op de degradatieplaatsen. “We zijn niet zozeer sterker geworden”, ontleedt Thomas Baart, die bijna de helft van Scyedams puntentotaal vergaarde, de resultatenreeks. “Ik denk, dat we gewoon nu wat beter in ons vel steken. De onderbrekingen in corona-tijd hebben geen goed gedaan aan de regelmaat. Daardoor raak je ritme kwijt. Dat was in de uitslagen terug te vinden, want we hebben toen echt wel een paar keer een pak slaag gehad.”

Voor topscorer (en student geneeskunde) Thomas Baart (19) is zijn prominente rol aan het Scyedam-front geen aanleiding om het hogerop te zoeken. In juni won hij, na winst op zijn vroegere teamgenoot Emanuel Martins Ferreira, het invitatietoernooi Rijkse iT Super Final in het Zeeuwse Arnemuiden.

In de NTTB-ranking hoort hij, in een lijst met honderd namen, bij de beste 50. Logisch dus dat er zo af en toe een hoger spelende club aanklopt. “Maar ik ben opgegroeid bij Scyedam, woon in de buurt, studeer in Rotterdam en ga het met die studie alleen maar drukker krijgen. Daar passen trainen en spelen op eredivisie-niveau, plus het vele gereis, niet in. Bovendien, ik voel me thuis bij Scyedam”.