Laura Waalboer, initiatiefneemster van de cadeaubonnenactie en Maurice Haverkamp, voorzitter Centrummanagement.
Laura Waalboer, initiatiefneemster van de cadeaubonnenactie en Maurice Haverkamp, voorzitter Centrummanagement. (Foto: PR)

Cadeaubonnenplan ‘Schiedammers helpen Schiedammers’

Algemeen

Laura Waalboer, initiatiefneemster en Maurice Haverkamp, voorzitter Centrummanagement, hebben bij de Centrumondernemers die zich hadden aangemeld de unieke ‘Schiedammers helpen Schiedammers’ cadeaubonnen langs gebracht.

In deze tijd van het jaar kunnen veel mensen een steuntje in de rug goed gebruiken. En dit plan zorgt volgens de bedenkers voor een ‘WIN-WIN-WIN situatie’. Degene die deze cadeaubon aanschaft steunt niet alleen zijn of haar favoriete ondernemer maar ook een mede Schiedammer die het goed kan gebruiken. “Je koopt een cadeaubon bij jouw favoriete winkel en de ondernemer zorgt ervoor dat deze bij Stichting Net Niet Genoeg terechtkomt. Deze stichting zorgt ervoor dat de bon bij een persoon uit hun bestand terechtkomt.”
Dit samen-delen idee komt van Laura Waalboer. Zij gunt iedere Schiedammer tijdens deze crisisperiode wel een steuntje in de rug. “Het is voor veel mensen een spannende tijd: Ga ik het allemaal redden met de steeds verder stijgende kosten? Zowel de ondernemers als de inwoners krijgen hiermee te maken. Dat ene cadeautje voor de verjaardag van je dochter of iets moois van Sint voor je zoon, is nu net niet haalbaar. Gelukkig is dit niet bij iedereen zo. Er zijn nog inwoners waarbij deze crisis geen invloed heeft op hun inkopen. Wat als we die twee groepen bij elkaar brengen?”, zegt Laura. “Je hoeft elkaar niet te kennen om iets voor elkaar te kunnen betekenen.” Hoe mooi is het idee dan, dat je met deze actie zowel de ondernemer als de mede-Schiedammer kan helpen?

Schiedammers helpen Schiedammers

Laura stapte met haar idee naar het Centrummanagement. “De vraag was of ondernemers willen meewerken?” Maurice was zowel als ondernemer als voorzitter van de Ondernemersclub meteen gecharmeerd van het plan. “Een goed doel hoeft niet ver van je bed te zijn en ook de ondernemer vaart er wel bij. Op deze manier help je misschien wel je buurman op de hoek met een cadeau voor zijn kleinkind of een goed zittende broek. Hoe fijn is dat. Veel ondernemers reageerden meteen enthousiast. Natuurlijk doen we mee!” “Mensen blij maken is namelijk een heel groot onderdeel van ons werk in de detailhandel en horeca”, volgens Maurice.
De bonnen zijn vanaf nu verkrijgbaar. Iedere deelnemende ondernemer is herkenbaar aan de poster op het raam, die overigens net als het ontwerp en drukwerk ook door giften is verkregen. Deze ondernemers zijn ook te vinden op Schiedammershelpenschiedammers.nl. Op deze site staat alle informatie. Het unieke van Laura’s plan is dat je als koper van deze bon de weg van jouw ‘donatie’ zelf in de hand hebt: Jij kiest zelf welke ondernemer je wilt steunen en welk bedrag je daarvoor overhebt. Het bedrag van de bon komt voor 100 procent ten goede van de begunstigde, er blijft niks aan de strijkstok hangen. De aangekochte bon wordt door deze ondernemer naar Stichting Net Niet Genoeg gebracht, die zorgt dat de bon bij een persoon terecht komt die er ook echt iets aan heeft. Degene die de bon ontvangt, kan dan zelf naar de betreffende winkel om de bon te verzilveren.