Abdelkader Benali treedt op tijdens Schrijvers aan de Toog 2021.
Abdelkader Benali treedt op tijdens Schrijvers aan de Toog 2021. (Foto: Bibliotheek Schiedam)

Literaire kroegentocht en workshop

De Bibliotheek Schiedam organiseert op dinsdag 8 november een workshop in de SAMEN GEZOND-reeks: 'Oud worden én jong blijven'. Daarnaast verwelkomt de bibliotheek op donderdag 10 november voor de 2e keer diverse schrijvers, dichters en performers in de Schiedamse cafés en restaurants voor optredens tijdens Schrijvers aan de Toog.

Tijdens deze literaire kroegentocht lezen deze artiesten voor aan de bar, een tafel of op een kleine verhoging uit eigen werk. Dat kan een column zijn, maar ook een gedicht of kort verhaal. De optredens vinden op ‘n ongedwongen manier plaats in een fijne ambiance, zodat het publiek volop kan genieten van de literatuur.

Deelnemers

Tijdens de literaire kroegentocht kunnen bezoekers de volgende schrijvers tegenkomen: Özcan Akyol, Daniel Dee, Elke Geurts, Merlijn Kerkhof, Joost Oomen, Jean Pierre Rawie, Aafke Romeijn, Maarten Spanjer, Elfie Tromp, Vrouwkje Tuinman, KMR, Hanneke Hendrix en Jarle Lourens.

Deze volgende horecagelegenheden doen dit jaar mee: ’t Anker, De Beurs, Brasserie De Eenling, Café Sjiek, Césant in de Korenbeurs, Jeneverie ’t Spul, Lucas Drinkwinkel, Post, Wijning (Wijn & beleving), Záálig, Bier & Vinyl, Café de Boemerang, Restaurant Oniria en Bar The Angel.

Het Schiedams Boekhuis houdt die avond de deuren tot 22.00 uur open, mocht het publiek graag direct een boek willen kopen.

Een blokkenschema, waarop te zien is waar en hoe laat de schrijvers optreden, is gepubliceerd op de website en ook als flyer verkrijgbaar bij de bibliotheek.

Gratis workshop

Gezondheidscoach Monique van Holland geeft op dinsdag 8 november de workshop ‘Oud worden én jong blijven’. Met dit onderwerp sluit de workshop uit de SAMEN GEZOND-reeks perfect aan bij de thema-maand ‘Nederland Leest’. Monique van Holland vertelt waar bepaalde klachten vandaan kunnen komen en wat je zelf kunt doen om klachten te verlichten.

Deelnemers leren tijdens deze gratis workshop hoe zij ouderdomskwalen kunnen uitstellen en een vitale 50-plusser blijven.

Nederland Leest

Deze workshop sluit aan bij het thema van Nederland Leest, een landelijke campagne waarbij lezers opgeroepen worden allemaal hetzelfde boek te lezen en er daarna over in gesprek te gaan. Gedurende de maand november kan een speciale editie van het boek 'Mevrouw mijn moeder' van Yvonne Keuls gratis worden afgehaald bij alle vestigingen van de Bibliotheek Schiedam, zolang de voorraad strekt.

De workshop start om 20.00 uur in de Korenbeurs aan de Lange Haven 145 en duurt zo'n 1,5 uur. Deelname is gratis. Reserveren verplicht via www.debibliotheekschiedam.nl.

Afbeelding