Britt Eerland en haar vriend Eralfelino stralen van trots: in maart worden ze vader en moeder. (Foto: PR)
Britt Eerland en haar vriend Eralfelino stralen van trots: in maart worden ze vader en moeder. (Foto: PR) (Foto: )

‘Mooier dan winnen Europe Top 16’

Sport

Britt Eerland ontbrak vorige week in Slovakije waar het Nederlands damesteam een EK-kwalificatiewedstrijd speelde en met 3-1 verloor. Ze zal de komende maanden niet alleen bij haar club Ganxets Reus, maar ook op toernooien en interlands ontbreken. Toch gaat ze voor de hoofdprijs.

“We zijn in verwachting”. En hoe blij ze en haar vriend Eralfelino zijn straalt van de foto’s, die de 28-jarige tafeltennisster op Instagram en Facebook plaatste. Ze maakte eind september nog wel haar debuut in de Spaanse Liga Superdivisió en was op het EK. Daar liet ‘íe’ blijken, dat topsport niet meer bij het zwanger zijn past. Ze speelde nog wel de dubbel, maar meldde zich voor de enkels af, omdat zogenaamd een oude blessure opspeelde. “Ik wilde en kon voor een medaille gaan. Dat levert bij mij echter de gebruikelijke stress op en had de hulp van een mental-coach ingeroepen. Toch voelde ik die stress. Voorheen probeerde ik me daarover heen te zetten. Nu was ik zwanger en durfde niet verder te spelen.”

Wel blijft ze “zo lang als het kan” in Schiedam bij Scyedam wat trainen. “Als ik er naar toe ga bedenk ik me steeds dat ik nog zoveel andere dingen te doen heb, Het voelt uiteindelijk toch wel  lekker aan en kan ik even mezelf zijn.”

De gedreven sportvrouw is niet van plan om na maart, dan is ze uitgerekend, alleen met luiers in de weer te gaan. “Het verlangen om verder te gaan is er. Ik heb ook nog wat doelen. Ik won medailles in de dubbel en met het Nederlands team, maar ik wil er ook individueel eentje aan toevoegen. Na de Spelen in Tokyo wil ik er graag in 2024 in Parijs weer bij zijn. Of dat gebeurt ligt aan de eisen, die NOC*NSF aan kwalificatie gaat stellen. Aan mij zal het niet liggen.” Nu zijn hormonen de tegenstander. “Maar het vooruitzicht is mooier dan het winnen van Europe Top 16.”.