Is HBSS op weg naar eerste periode?

Sport

HBSS-aanvaller Marruchen Zimmermann stond zaterdag, na een vorige week eerder een tegen Botlek opgelopen rode kaart, langs de lijn. Nota bene juist op de dag, dat zijn vroegere club Deltasport langs kwam. Die gedwongen afwezigheid kwam ongelegen.

“Niks mis met Delta, hoor. Leuke club. Ik heb er een goede tijd gehad, maar ik had wat graag meegeholpen om de vijfde overwinning te boeken”. Hij had er overigens het volste vertrouwen in, dat dat ook zonder hem zou gaan gebeuren. “We hebben op een knullige manier de eerste wedstrijd bij OVV verloren. Dat was niet nodig geweest en een slechte binnenkomer”. Daarna werd niks meer gemorst en, na de 2-0 winst op Deltasport, 17 keer gescoord. 

TOPSCORER

1. Hermes DVS 28 doelpunten

2. DVO’32 21

3. HBSS/za 17

4. PPSC 16

-----------------------------------------

Zelf dicht hij zich ‘een neusje voor doelpunten” toe. Hij voelt zich echter geen alleenheerser in de zestien. “Ook de anderen kunnen dat. Toon (Wolters, red.) is een trainer, die aanvallend voetbal predikt. Op de training doen we veel aanvallende oefensessies. Tegen Botlek kwam dat vorige week goed van pas: vrij spelen, actie maken en een assist geven. Echt, dat was echt een doelpunt uit het, zeg maar ons, boekje.”

Hoewel Zimmermann als 39-jarige het einde van zijn carriere, zoals hij noemt, ziet naderen, blijft hij gretig. “Ik wil er het optimale uithalen.” Dat lijkt aardig te lukken. Na de winst op Deltasport is HBSS de nummer twee en ligt de weg naar een periode open. Dan moet zaterdag wel gewonnen worden van koploper DVO32.