Tentoonstelling Onafhankelijk!

Van 13 november tot en met 18 december vindt de tentoonstelling Onafhankelijk! plaats bij Art Centre Schiedam. De expositie is verbonden met de internationale Geuzenpenning, vanuit het gedachtegoed van de verzetsgroep ‘de Geuzen’ in de Tweede Wereldoorlog: opstaan voor recht en democratie en verzet tegen dictatuur.

Geïnspireerd door 'de Geuzen'

Meer dan dertig (inter)nationale kunstenaars hebben zich laten inspireren door het thema ‘Onafhankelijk’, met de laureaten van 2021 en 2022 als bron van inspiratie. De expositie reist langs de herkomststeden van de Geuzen: Vlaardingen, Delft, Rotterdam, Maassluis en eindigt in Schiedam.

Op zondag 13 november wordt de expositie geopend. Vanaf 14.30 uur is er inloop in de bibliotheek Schiedam (Korenbeurs). Om 15.00 start het programma, met muziek en poëzie. Om 15.30 wandelen de aanwezigen naar Art Centre Schiedam, waar zij om 16.00 uur worden ontvangen bij Stichting KunstWerkt. De tentoonstelling wordt om 16.30 officieel geopend door  Theo Werner, voorzitter st. Geuzenmaand. 

Op zondag 18 december om 15.30 uur vindt er een kunstenaarsgesprek plaats onder leiding van kunsthistorica Cilia Batenburg. 

Art Centre Schiedam bevindt zich aan de Lange Nieuwstraat 191. Meer info, terugblikken op gemiste expo's en de agenda voor januari - april 2023, zie www.stichtingkunstwerkt.nl. Stichting KunstWerkt is tijdens tentoonstellingen geopend op donderdag t/m zondag van 13.00 tot 17.00 uur.