Nieuwe mensen ontmoeten, een ontspannen sfeer, samen met een pizzaatje - dat is wat Church Connect biedt.
Nieuwe mensen ontmoeten, een ontspannen sfeer, samen met een pizzaatje - dat is wat Church Connect biedt. (Foto: NGK Schiedam)

Bijeenkomsten voor jongeren uit 010

Kerken in postcodegebied 010 hebben de handen ineen geslagen en het initiatief Church Connect gelanceerd: drie jaar een bijeenkomst speciaal voor jongeren.

De lockdowns van de coronacrisis hebben er ook bij kerken in Schiedam en omstreken flink ingehakt. De gewoonte van het kerkbezoek is enkele keren langdurig onderbroken geweest, met grote gevolgen voor de bezoekersaantallen na de pandemie. Met name jongeren blijven thuis. Daarom hebben kerken in postcodegebied 010 de handen ineen geslagen en het initiatief Church Connect gelanceerd: drie keer per jaar een gezellige, interactieve bijeenkomst met een bijzondere spreker, lekker eten en veel ruimte voor onderlinge ontmoeting. Speciaal voor jongeren. Initiatiefnemer Janka Pierre: "Het is belangrijk dat jongeren van elkaar en anderen leren, dat ze samen gesprekken kunnen voeren over het leven, geloof. Church Connect is een mogelijkheid om vriendschappen op te bouwen, eenzame gevoelens te verminderen en met een glimlach uit te zien naar de volgende keer." 

Volgende bijeenkomst

Op 13 november om 17:00 is de volgende editie van Church Connect. Na twee succesvolle bijeenkomsten in maart en juni waar tientallen jongeren uit Rotterdam, Schiedam en Vlaardingen aan meededen, worden ditmaal ook jongeren uit Maassluis verwacht. Pierre: "Je welkom voelen, nieuwe mensen ontmoeten, een ontspannen sfeer, samen met een pizzaatje - dat is wat Church Connect biedt. En dat is zo leuk! De groep jongeren die komt, groeit elke keer weer." Op 13 november zal Fedor Lammers, succesvol ondernemer en spreker, met de jongeren in gesprek gaan over ondernemen en christen-zijn: gaan die twee samen? En zo ja: hoe dan? De bijeenkomst vindt plaats in de NGK Schiedam, Westvest 30. Alle jongeren (15-25 jaar) uit 010 zijn welkom - aanmelden is niet nodig.