Lampionoptocht

De jarenlange traditie van de Sint Maartens lampionoptocht in Schiedam-Noord krijgt op vrijdag 11 november een vervolg. Het bijzondere evenement speelt zich af in en om de St. Jacobuskerk aan de Kerkweg (Kerkbuurt/ Kethel).
Kinderen en ouders die willen meedoen, worden om 18.30 uur in de kerk verwacht. Daar spelen dan leden van het orkest van Sint Radboud. Er worden vrolijke liedjes gezongen over Sint Maarten. Vervolgens beelden kinderen van groep een en twee van de katholieke basisschool De Vlinder het verhaal van Sint Maarten met een toneelstukje uit. Aansluitend aan het toneelstukje volgt de lampionoptocht in de grote tuin rondom de Jacobuskerk. Na afloop kunnen de ouders en kinderen onder genot van een kopje koffie/thee en limonade in de kerk nog gezellig napraten. Voor de kinderen is er dan ook een traktatie. Omstreeks 20.00 uur gaan de kinderen met hun ouders naar huis. Het sint-maartensfeest wordt op 11 november, of soms de avond ervoor, gevierd in delen van België, Nederland, Noord-Frankrijk, sommige Duitstalige gebieden, Portugal en Hongarije. Sint-Maarten werd bekend doordat hij als soldaat de helft van zijn mantel gaf aan een arme bedelaar en na een droom koos om verder te leven als een christen. De invulling die aan dit feest gegeven wordt verschilt van streek tot streek. Sint-Maarten is eigenlijk een tweede versie van Sinterklaas die ouder is.

Foto intocht

Maak je zaterdag een leuke foto van de intocht? Stuur deze per mail naar redactie.ns@uitgeverijwestmedia.nl. De leukste foto's krijgen een plekje in de krant.