Al voor de rust kreeg Excelsior'20 (in het blauw) legio kansen. "We hadden de wedstrijd toen al kunnen beslissen". (Foto: UWMgsv)
Al voor de rust kreeg Excelsior'20 (in het blauw) legio kansen. "We hadden de wedstrijd toen al kunnen beslissen". (Foto: UWMgsv)

Lorenzo Pirau Excelsiors goudhaantje

Sport

Een publiekswissel. Die kreeg Lorenzo Pirau, nadat hij Excelsior’20 tegen Deltasport met een hattrick naar 1-3 winst en een broodnodige driepunter had geschoten. Voor dat goudhaantje, die niet eens zo lang geleden nog vermanend was toegesproken door trainer Jaco Verhoev, mochten de handen best wel op elkaar.

door Gerard s. Verver

“Geweldig zoals hij zich nu manifesteert”, is de lofzang van Verhoev. “Hij kan onwijs goed voetballen, maar liet het tot voor kort niet zien. Ik heb hem een spiegel voorgehouden, gezegd dat hij een laatste kans kreeg om zijn talent te tonen of anders op de bank terecht zou komen. Hij is de uitdaging aangegaan, is opgestaan, scoort eerst tegen Botlek en zaterdag dan die hattrick”.

Na drie nederlagen en twee puntendelingen lijkt de for5matie van Verhoev van schroom bevrijdt. “Laten we niet vergeten, dat we als de nummer vier van de vierde klas in de derde klas terecht gekomen. Dan mag je niet verwachten, dat je in de eerste vier, vijf wedstrijden meteen top bent. Over de inzet hoor je mij niet klagen, maar de versnelling moest in de derde klas wel een tandje hoger. Zover is het nu”.

Dan wordt na de eerste winst de kleedkamer op zijn kop gezet en, na de tweede driepunter, de knop van het geluid naar tien opgevoerd. Dat moet Deltasport, waar enkele spelers niet waren komen opdagen, niet alleen pijn aan de oren bezorgd hebben, maar ook het besef bevestigd hebben, dat er zaterdag tegen de Schiedammers niets te halen viel. “Wanneer we voor de rust de vier, vijf honderd procent kansen hadden verzilverd was het karwei halverwege al geklaard.”

Eerder zag hij zijn mannen bij OHVV na een tegendoelpunt als het ware stoppen met voetballen. “Nu zie ik ze, nadat Deltasport op voorsprong kwam, de rug rechten en bleven er voetballend voor gaan. Klasse.”