In zijn laatste jaar in HB1 werd Roelof Offermans MVP. (Foto: UWM)
In zijn laatste jaar in HB1 werd Roelof Offermans MVP. (Foto: UWM) (Foto: )

Kort sportnieuws uit Schiedam

Algemeen

VST/Schiedam blijft ongeslagen

Ook DES/Lunteren slaagde er niet in om landskampioen dammen VST/Schiedam aan het wankelen te krijgen. Op de Veluwe wonnen de Schiedammers met ruime cijfers: 6-14. Slump, Virny, Clerc, Van Berkel en Remeijer wonnen hun partij. Meijer, Gantvarg, Luteijn en Hageman sloten af met een remise. Allaen Heusdens verloor.

Scyedam nadert linkerrijtje

Scyedam heeft door 5-2 winst op Vriendenschaar verder afstand genomen van de rode streep en nadert nu zelfs het linker rijtje van de ranglijst. Thomas Baart en Edwin ten Hoope wonnen ieder twee partijen en samen de dubbel. Mocht Scyedam zaterdag met ruime cijfers winnen van hekkensluiter Bergeijk dan klampen ze aan bij de nummer drie Tempo Team 1.

‘Schiedam’ sloot seizoen af en huldigde MVP’s

Met een feestavond sloten de honk- en softballers van ‘Schiedam’ het seizoen af. Ook werden de MVP’s (Most Valuable Player) gehuldigd: Roeland Offermans (HB 1), Noud Gorter (HB 2), Aren Vink (HB 3), Tygo van Straten (HB U21), Brigitte Zagwijn (SB1), Isa Sprangers (SB U12), Ava Gorter (SB U21), Mack de Held (HB U145) en Caelon Henriques (HB U12).

Luke Verburg reed EK veldrijden

Schiedammer Luke Verburg was in het Belgische Namen één van de 51 renners, die in de categorie beloften startte op het EK veldrijden. Hij finishte met en achterstand van 4,5 minuut op winnaar Emiel Verstrynge als nummer 19.

Kerstklaverjas is terug

Door de pandemie hebben de liefhebbers het een paar jaar zonder het Kerstklaverjassen moeten stellen. In december kunnen ze hun hart ophalen: op 9 december bij PPSC, op 16 december bij 

Veel medailles 

Zes judoka’s van Sportinstituut Schiedam bereikten in Den Haag op het Residence Toernooi het ereplatform: Caelon Henriques, Elyssa Tekin en Celil Uyar werden eerste, Danny Gommél, Dylan Jansen en. Kaya Uyar derde. Voor de laatste gold het toernooi als een meetmoment voor selectie naar Europese toernooien. 

AGENDA

VOETBAL – zat (14.30): Excelsior’20-HBSS/za, Rozenburg-KethelSpaland, PPSC-Egelantier Boys, Blijdorp-Hermes DVS.

Zon: SAB-HBSS/zo(14.30)

Dinsdag: HBSS/za-Forum Sport (20.00 beker).

BADMINTON: vrij Margriethal 20.00 Smashing Fellows-Mix 5.

BASKETBAL: vrij Baros 5-Juventus(h).

HANDBAL: zat sporthal WA 19.00 Ventura-Raamsdonksveer(d), 20.30 Ventuta-Groene Stere(h), Groenoordhal 20.20 DWS-Feyenoord(d); zon Hellas 2-DWS(h).

HOCKEY: zon Breda-Schiedam(d), Harga 14.45 Schiedam-Overbos(h).

KORFBAL (oefen); zat Nexus-ADO.

TAFELTENNIS: zat 15.00 Scyedam-Bergeijk.