PPSC kampt met te veel blessures

Sport

‘Doelpunt Joep Cats het enige lichtpuntje’ kopte internet na de met 1-5 door allerlei toestanden te vroeg geëindigde confrontatie met VOB. Het was het eerste verlies van PPSC. 

“Het loopt nog niet zoals we dat graag zouden willen”, maakt Vlaardinger Cats tussentijds de balans op. “We laten punten liggen. Aanvallend loopt het prima. We maken best wel veel goals, maar missen toch te veel kansen en we laten soms persoonlijk wat te veel steekjes vallen en dat breekt ons dan op”. Opgeleid bij Zwaluwen waar hij in het tweede terecht kwam, maakte hij dit jaar de overstap van Victoria’04 naar Thurlede. 

TOPSCORER

1. Hermes DVS 28 doelpunten

2. DVO’32 22

3. PPSC 20

3. HBSS/za 19

-----------------------------------------

“Bij Victoria speelde de trainer met een vaste basis en zat ik naar mijn zin teveel op de ban en kwam er nauwelijks aan bod. Een ontmoeting met oud-Zwaluwen-voetballer Kevin Liefhebber, die nu bij PPSC TC-werk doet, bracht hem naar Schiedam en naar een basisplaats. En niet alleen dat. Ook het sfeertje spreekt hem aan: “Het zijn leuke gasten”. Vooralsnog lukt het nog niet om in de vierdeklasse een rol van betekenis te spelen. PPSC is na de 1-4 zege op BZC/Zuiderpark middenmoter. “We missen door blessures nogal wat basisspelers”, is het excuus. Na zijn doelpunt tegen VOB duikt hij niet al te veel meer op in de zestien van de tegenstander. “Nu concentreer ik me meer op passes en assists. In de hoop dat dat doelpunten opelevert.”.

Zaterdag won PPSC met 1-4 bij BZC/Zuiderpark..