In het gebouw van Hermes DVS zijn vier squashbanen. (Foto: PR)
In het gebouw van Hermes DVS zijn vier squashbanen. (Foto: PR)

‘Onbekend’ maakt niet onbemind

Sport

Aan Hermes DVS heeft lang alleen het label cricket- en voetbalvereniging gehangen. Daar is later, het inmiddels verdwenen, tennis aan toegevoegd. Gevolgd door squash en rugby. 

Drie van die disciplines zijn buitensporten en zichtbaar. Squash niet. “Het is een racketspel dat door twee of vier personen gespeeld wordt in een gesloten ruimte”, leert Wikipedia. Zo ook in Harga waar de nog steeds groeiende aanhang zich in de catacomben van het clubgebouw op vier banen in het zweet kan spelen. “Want het vergt een goede conditie en is, naast bergklimmen, één van de meest intensieve sporten”, weet squash-voorzitter Piet van de Water. 

Squash trekt niettemin of misschien juist daardoor nog steeds liefhebbers aan en ziet het razend populaire padel, dat beschreven wordt als een mix van tennis en squash, niet als concurrent. “Er zijn er wel wat overgestapt, Maar bij ons zit de groei er nog steeds in.  Ik denk dat de aanwas van padel vooral vanuit het tennis komt.”

Bij Hermes DVS worden de vier banen intensief gebruikt en zeker in de piekuren volledig bezet. Niet alleen recreatief, maar ook voor de competitie. Van de Water: “Daarin speelt ons hoogste van de vijf teams in de eerste klasse en is aardig op weg is om voor het kampioenschap, dat vorig seizoen op een haar gemist werd, te gaan.”

Ook voor jeugd

Bovendien staat de deur wekelijks op zondagmorgen wijd open voor jongeren vanaf ongeveer tien jaar. Om dat goed vorm te geven heeft Hermes DVS met Blessing Huhwati en eredivisie-speler Joeri Hapers professionele trainers vastgelegd. “Dat scoort. De jeugd vindt dat prachtig, want het is dan best wel druk.”

Meer over squashen en training bij Hermes DVS is te vinden op: hermesdvs.nl//squash of via Facebook: Hermes-DVS Squash