De band Starfish heeft al veel optredens op hun naam staan in binnen -en buitenland.
De band Starfish heeft al veel optredens op hun naam staan in binnen -en buitenland. (Foto: PR)

40-jarig jubileumfeest Wenneker Cinema: bubbels, optreden en feest

Algemeen

In 1982 richtten vier Schiedamse studenten de Stichting Filmclub Schiedam op. Volledig onbezonnen en zonder enig idee dat dit zou leiden tot het huidige filmhuis Wenneker Cinema, dat op zaterdag 19 november haar 40-jarig jubileum viert met een groot feest.

De filmclub startte in ‘82 nog zonder vastomlijnde ideeën. Maar al snel kwamen er serieuze beleidsplannen, visies met meerjarenbegrotingen en uitvoerige onderbouwingen. En nu willen de oprichters en de nieuwe drijvende krachten stilstaan bij wat er allemaal gebeurd is en hoeveel energie er in veertig jaar in deze organisatie is gestoken. Tijd voor een groot feest!

Op 19 november trakteert Wenneker Cinema Schiedammers daarom met de reggae-pop-ska-formatie Starfish op het laatste beetje zon van het jaar. Vanaf 21.45 uur zullen zij in de theaterzaal van het Wennekerpand de bezoekers aan het dansen brengen. Met een glaasje bubbels kunnen de eerste bezoekers meeproosten op de afgelopen 40 jaar filmgeschiedenis in Schiedam.

Na een spetterend optreden van Starfish neemt dj en rasschiedammer Anouk van Mil, bekend van de legendarische feestjes bij Lucas Drinkwinkel, het stokje over en gaat het publiek dansend de nacht in. Voor het filmhuis is het natuurlijk geen toeval dat het jubileumfeest in hetzelfde weekend valt als Suikerzoet Filmfestival. Voor filmkijkers die met een knorrende maag vanuit de film komen dansen, zorgt de organisatie voor gratis (mid)night snacks. Om 00.30 uur zullen dan toch echt de deuren sluiten en is het op naar de volgende 40 jaar. Deze hele avond is voor iedereen gratis toegankelijk.