Schiedam op 5e plek tegelwippen

Gemeente Schiedam heeft dit jaar weer meegedaan met NK Tegelwippen. Door ruim 28.000 tegels voor groen te vervangen, staat Schiedam op de vijfde plek in het klassement van NK Tegelwippen 2022. Onder het motto ‘tegels eruit, groen erin’ hebben dit jaar veel bewoners en 135 gemeenten zich gezamenlijk ingezet voor een fijnere leefomgeving en een meer klimaatbestendige toekomst. Wethouder Frans Hamerslag: “Ik ben er trots op dat de Schiedammers er zelf voor zorgen dat de stad steeds groener wordt."
Gemeente Den Haag heeft van alle gemeenten de meeste tegels verwijderd. Onze buurgemeente Vlaardingen ging met ons de strijd aan. Daarbij verwijderde Schiedam in totaal nét iets meer tegels dan Vlaardingen, maar in het klassement geldt de meeste tegels per inwoner waardoor zij op de vierde plek staan. Vorig jaar stond gemeente Schiedam op de vijftiende plek dus we zijn maar liefst tien plekken omhoog gegaan.
De competitie NK Tegelwippen levert vergroening op waarbij veel mensen de handen uit de mouwen steken. Van mini-tuintjes tot vergroende schoolpleinen en een aantal buurtprojecten. Een mooi Schiedams voorbeeld is de opknapbeurt Van ’t Hoffplein. Samen met de buurt, de vrienden van Oost en Buurtwerkplaats De Buren is er gekeken hoe het plein groener en prettiger gemaakt kon worden door extra groen zoals een geveltuin van 17 meter tegen de wand van het wijkhuis. Verder heeft ook het Edisonplein en de Lorentzlaan veel meer groen teruggekregen waarbij er maar liefst 11.452 tegels verwijderd zijn.