Natuurcafé zeeleven

Algemeen

Natuurlijk Waterweg-Noord organiseert op 3 december van 10.00 tot 12:00 uur het maandelijkse Natuurcafé in natuurcentrum De Boshoek in Schiedam. Dit keer is het thema Zeeleven. Belangstellenden uit Maassluis, Vlaardingen en Schiedam zijn van harte uitgenodigd om deze gratis bijeenkomst mee te maken. Iedere bezoeker wordt door de gastvrouw Joke Smeenk ontvangen.
In het laatste natuurcafé van dit jaar vertelt Mick Otten, de coördinator van de Strandwerkgroep, over de activiteiten van deze werkgroep. Er wordt niet alleen op het strand gezocht naar leven, maar ook in de Oosterschelde en in zee. Waar heel veel dieren worden gevonden is tussen de stenen van zeedijken. Mick Otten werkt met de belangrijkste zeeonderzoekers uit Nederland samen. Er worden regelmatig nieuwe soorten ontdekt.
Mick is naast enthousiast onderzoeker en verteller over zeeleven ook fotograaf. Hij heeft al verscheidene fototentoonstellingen op zijn naam staan. Hij is actief in het museum van Maassluis en geeft fotografie-lessen. Hij laat tijdens het Natuurcafé een aantal van zijn prachtige foto’s zien.

De Boshoek is gevestigd aan het Bospad 3, 3121 CL in Schiedam.