Ateliergesprek over rechtsbalans

Donderdagavond 24 november vindt het achtste ateliergesprek plaats. Het thema is dit keer 'Rechtsbalans?!'

Elk ateliergesprek heeft een eigen invulling van het thema 'onafhankelijk' met een drietal gasten: een deelnemende kunstenaar van de genoemde expositie, een jongere én iemand uit het juridische veld.

Kunstenaar Aldo Hoeben heeft een object gemaakt over Vrouwe Justitia, waarbij hij zijn zorgen uit over de balans binnen de rechtspraak. Met de VR-bril duidt hij de vraag welke werkelijkheid justitie ziet, of te zien krijgt. De jurist is een familierechter van de Rechtbank. De jongere is een rechtshulpverlener vanuit Stichting 'Je Goed Recht'. Poëzie wordt verzorgd door Look J. Boden.

De avond start om 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur. Locatie is de Bibliotheek Korenbeurs aan de Lange Haven 145 in Schiedam. Wie erbij wil zijn, dient zich op te geven via debibliotheekschiedam.nl/agenda/2022/Ateliergesprek.html.

Ateliergesprek

Een ateliergesprek is een moment van dialoog, verbonden met de reizende kunstexpositie 'Onafhankelijk'. Die tentoonstelling is in november in Schiedam. Het overkoepelende onderwerp 'onafhankelijk kunnen werken en leven' is verbonden met de achtergrond van de laureaat van de Geuzenpenning, in 2021 was dit de Poolse rechter Malgorzata Gersdorf. De laureaat van 2022 komt uit hetzelfde domein: Lawyers for Lawyers. 

De ateliergesprekken zijn ontstaan tijdens de lockdown in 2021, als surrogaat voor de exposities die niet mochten plaatsvinden. Vanwege het succes worden ze nog steeds gehouden.