Suzanne Klüver.
Suzanne Klüver. (Foto: PR)

Gratis taxatiedag Lijstenatelier

Mensen die benieuwd zijn wat een kunstwerk of (antiek) object dat ze in bezit hebben nou eigenlijk waard is, kunnen op donderdag 1 december terecht aan de Hoogstraat 94 in Schiedam. Lijstenatelier Suzanne Klüver verzorgt die dag samen met Veilinghuis Vendu Rotterdam van 12.00 tot 19.00 uur een dag waar mensen gratis hun bijzondere voorwerpen kunnen laten taxeren.

Deze samenwerking komt niet uit de lucht vallen. Suzanne Klüver heeft sinds augustus een lijstenatelier waar ook kunst en antiek wordt verkocht, maar ze is van huis uit kunsthistoricus met Aziatisch porselein en Delfts aardewerk als specialisme. In die hoedanigheid is ze ook regelmatig als deskundige werkzaam voor Veilinghuis Vendu Rotterdam. Op 1 december staat ze samen met de andere experts van het gerenommeerde veilinghuis klaar om de voorwerpen die inwoners van Schiedam en omstreken aandragen op waarde te schatten.

Waarde bepalen en eventueel veilen

De aanwezige experts kunnen die dag de waarde van kunst, antiek en andere voorwerpen bepalen. Daarbij kan ook worden besproken of objecten eventueel voor veiling in aanmerking zouden komen. Ook wordt uitgelegd hoe dit dan in zijn werk zou gaan. Het op de veiling aanbieden van objecten gebeurt uiteraard alleen als beide partijen dat zien zitten; het laten taxeren van voorwerpen brengt dan ook geen verplichtingen met zich mee.

Alleen op afspraak

Om de taxatiedag in goede banen te leiden en bijvoorbeeld wachttijden te voorkomen, en om te zorgen dat de juiste experts die dag aanwezig zijn, vinden de taxaties alleen op afspraak plaats. 


Mensen kunnen daarvoor naar de afsprakenplanner en bij categorie de optie ‘taxatie' selecteren. Bij afspraaktype kan worden gekozen voor ‘Taxatiedag Lijstenatelier Suzanne Klüver'. Vervolgens kan men daaronder het tijdstip van de eigen voorkeur kiezen en de gegevens invullen, zodat mensen aan de juiste expert worden gekoppeld.

Toekomst

Het is de bedoeling dat er in de toekomst vaker taxatiedagen worden verzorgd.

Het verloop van deze eerste editie zal mede bepalen of en met welke regelmaat dat gaat gebeuren.