Wethouder Dogukan Ergin kreeg het eerste exemplaar van de krant overhandigd.
Wethouder Dogukan Ergin kreeg het eerste exemplaar van de krant overhandigd. (Foto: Rick van der Tuin)

Fijn opgroeien in Schiedam

De Kindergemeenteraad geeft al jarenlang adviezen aan de gemeente Schiedam, met als doel om alle kinderen in Schiedam fijn op te kunnen laten groeien. Om alle kinderen (en volwassenen) te laten weten wat er met die adviezen van kinderen wordt gedaan, werkten ze aan een Goed Nieuws-krant.

De Goed Nieuws-krant staat in het teken van acht jaar lang mooie adviezen over kansengelijkheid en fijn opgroeien. De krant is een voorbeeld van hoe ideeën tot succesvolle resultaten kunnen leiden. Zo zijn er acht resultaten te lezen die ooit begonnen als advies van Schiedamse kinderen.

Meewerken

Ook vertellen Schiedammers in de krant waarom zij graag meewerken aan het uitvoeren van die ideeën. De Kinderraadsleden zijn blij dat de ideeën en adviezen van kinderen serieus worden genomen en dat er door steeds meer mensen zo veel wordt gedaan op het gebied van fijn opgroeien in Schiedam.

Eerste exemplaar

Wethouder Dogukan Ergin kreeg het eerste exemplaar van de krant overhandigd tijdens het Gesprek met de Stad. De krant is vanaf nu (gratis) verkrijgbaar op het Stadskantoor, bij de bibliotheek in de Korenbeurs en bij de Kleine Ambassade. Ook is de krant aan te vragen via post@dekleineambassade.nl.