DeltaPORT Donatiefonds helpt nieuwe wijkcentrum WOLk

Met financiële hulp van het DeltaPORT Donatiefonds komt er een nieuw wijkcentrum in Rotterdam-Charlois, aan de Wolphaertstraat. Het is een van de vele projecten in de Rotterdamse regio die door het Donatiefonds gesteund wordt. Ook aan projecten in Schiedam en Vlaardingen kende het fonds donaties toe. 

WOLk is ontstaan uit een project waarbij een deel van de Wolphaertstraat werd beheerd op verzoek van woningcorporatie Woonstad. Mensen uit de kunst- en cultuursector konden hier tegen een kleine vergoeding beschikken over woon-, atelier- en werkruimte. Samen met Woonstad zijn de panden de afgelopen twee jaar duurzaam gerenoveerd. Een nieuw gevormde beheercoöperatie verhuurt de ruimten aan onder meer WOLk.

Met het DeltaPORT Donatiefonds tonen bedrijven in het Rotterdamse haven en industriegebied en het Havenbedrijf Rotterdam hun maatschappelijke betrokkenheid. Het fonds verstrekt geldelijke bijdragen aan instellingen zonder winstoogmerk die actief zijn op het gebied van welzijn, cultuur, sport en recreatie in de directe omgeving van het Rotterdamse haven- en industriegebied. 

In Schiedam ontving stichting De Betrokken Spartaan een bijdrage voor het project Streetrulez! in diverse wijken. In Vlaardingen ontving het Jongeren Cultuurcentrum financiële hulp voor de organisatie van een rockfestival. 

Meer informatie: www.deltaportdonatiefonds.nl.