80 jongeren en professionals kwamen 24 november samen.
80 jongeren en professionals kwamen 24 november samen. (Foto: Rick van der Tuin)

Bouwen aan Stad van de Toekomst

Donderdag 24 november kwam een divers gezelschap bestaande uit ruim 80 jongeren en professionals samen bij de Kleine Ambassade in Schiedam voor de jaarlijkse I’ve Got the #Power Start up.

Tijdens deze feestelijke avond gingen de aanwezigen al dinerend en experimenterend met elkaar in gesprek over de dromen, verbeterpunten en ideeën die kinderen en jongeren in het afgelopen jaar deelden met de Kleine Ambassade. Het thema van de avond was: 2050, de Stad van de Toekomst.

Speciaal voor de Start up transformeerde de Kleine Ambassade haar kantoor volledig tot evenementenlocatie. De aanwezige jongeren en professionals mochten direct aan de slag: uit de knoop zien te blijven terwijl je nadenkt over mentale gezondheid, knelpunten wieden in de buurtmoestuin van de toekomst, ontdekken wie je bent en waar je voor staat tijdens het Zooff knikkerparcours en al spullen ruilend je eigen duurzame rol uitvogelen bij de 'Change clup'. Van groep 8’er en student, tot de wethouder en directeur van een grote corporatie, iedereen deed actief mee. Wat heel duidelijk werd tijdens de Start up: de ideale stad van de toekomst bouwen we door samen te werken. 

Er is nog genoeg werk aan de winkel. Want hoe zorgen we er bijvoorbeeld voor dat in de toekomst minder jongeren worstelen met hun mentale gezondheid? En op welke manieren maken we duurzaam leven voor iedereen bereikbaar en aantrekkelijk? De jongeren en professionals die aanwezig waren tijdens de Start up hadden genoeg ideeën en verbeterpunten. De Kleine Ambassade helpt ze komend jaar weer om die verder uit te werken. Opvallend was dat iedereen ook een rol voor zichzelf weggelegd zag. Voor oplossingen werd dus niet alleen naar een ander gekeken, maar aan het eind van de avond stonden alle aanwezigen geïnspireerd in de startblokken om op eigen wijze het verschil te maken.

Wie benieuwd is naar alle ideeën, bevindingen en projecten die uit de Start up zijn voortgekomen, kan de Kleine Ambassade volgen en I've Got the #Power op Facebook of Instagram.