De vakjury (foto: PR)
De vakjury (foto: PR)

Wie winnen de sportprijzen? Kies mee!

Met de verkiezing van Schiedams sportman/vrouw, sportploeg en sporttalent in zicht vangt voor zes individuele sporters en drie sportploegen een spannende tijd aan.

DOOR GERARD S. VERVER

Met voor hen  de prangende en spannende vraag wie op vrijdag 27 januari 2023 op het sportfeest in het clubgebouw van HC Schiedam op het platform staan. 

Voor individuele sporters telde niet alleen hun prestatie of bij talenten uitzicht op een boeiende sportcarrière. Een ander criterium is de woonplaats: ze moeten in Schiedam wonen of er geboren zijn. De vakjury nam er de tijd voor, koos na rijp beraad voor de verderop genoemde genomineerden. De vakjury bestaat uit (in volgorde op de foto) Gerard Verver (NIeuwe Stadsblad), marathonman Karel Leeuwangh, bokskampioen Nouchka Fontijn, Charissa Grant  (de zus van Ajax-voetballer Chasity Grant), Mischa Keemink (WaterwegSport.nl) en Philip van Es (Schie FM). Deze selecteerde de negen genomineerden. Nu is het de beurt aan de inwoners van Schiedam om hun voorkeur uit te spreken. 

Het is voor het eerst in drie jaar, dat de gemeente weer een feestje organiseert rond het uitreiken van de Schiedamse sportprijzen. In 2021 werd de 'Oscar'-uitreiking wegens de corona-lockdown helemaal overgeslagen en in 2022 waren er wel winnaars, maar ging wethouder Antoinette Laan bij de één op bezoek en ontving ze de ander in de hal van het stadskantoor.

Stemmen

De Schiedamse bevolking kan vanaf woensdag 7 december meestemmen via een link op de website www.lekkerbezigschiedam.nl.