Het contact met dieren levert mensen met een beperking veel op.
Het contact met dieren levert mensen met een beperking veel op. (Foto: pr)

Liefde op pootjes gezocht

Middin zoekt voor meerdere locaties in Den Haag vrijwilligers met een een beetje lef, liefde en een leuk huisdier. Wie meldt zich aan?

Hoe zou jij het vinden om plotseling zonder je liefste huisdier verder te moeten? Door ziekte of andere oorzaken overkomt dit helaas veel dierenliefhebbers. Cliënten van Middin kunnen binnen de woonlocaties geen huisdieren houden en ervaren dit vaak als een groot gemis.
Wie zelf gezond is en een dier heeft dat goed gesocialiseerd is en gewend is om mee te gaan, kan hier iets aan doen. Bijvoorbeeld door wekelijks een gezellig bezoekje met eigen hond of kat een bezoekje te brengen aan deze bewoners. Het contact met dieren levert voor deze mensen veel positiviteit op, het zorgt voor stressverlaging, stimuleert de interactie en creëert een gevoel van verbondenheid.
Belangstelling voor dit vrijwilligerswerk? Schrijf je dan in voor deelname aan onze gratis cursus om te leren je dier op verantwoorde wijze in te zetten bij mensen met een verstandelijke beperking.
Het gaat om de Middin-locaties: Kompasstraat, Voltastraat, Haagsche Bluf, Soendastraat, Pastoorswarande.

Kijk voor meer informatie en aanmelden op de volgende link: https://www.zorgdier.nl/informatie-voor-vrijwilligers/schrijf-je-in-met-je-dier/