Verhalenavond belicht het thuisgevoel in stadsdeel Leidschenveen-Ypenburg

Het is feest in de Vinex. Het stadsdeel Leidschenveen-Ypenburg bestaat 20 jaar. Hoe thuis voelen de bewoners zich in deze Vinex-wijken? Dat komt aan de orde tijdens de verhalenavond van Haags Verhaal op donderdag 6 oktober. 

Wat is thuisgevoel eigenlijk? Je ergens thuis voelen is voor iedereen anders. Dit wordt mede gevormd door de eigen ervaringen, herinneringen en opvoeding en culturele achtergrond. Voor de een is het een gevoel en voor de ander een plek. Sommigen denken bij thuis nog steeds aan hun oude huis in het land, dorp of buurt waar ze geboren zijn , anderen voelen zich helemaal verbonden met de wijk waar ze nu wonen. En welke andere dingen uit de omgeving spelen een rol? Hierover gaan de deelnemers aan de verhalenavond donderdag 6 oktober met elkaar in gesprek.

Inkijkje

Mensen die langer en korter in de wijk wonen vertellen tijdens de verhalenavond op donderdag 6 oktober bij HECHT aan de Loire 204 in een interview over zichzelf en wat hem of haar naar de wijk bracht. Ze geven een inkijkje in hoe ze leven en wie ze zijn. En hoe zij zich wel, maar soms ook niet thuis voelen in de wijk. 

Daarnaast kunnen bewoners van beide wijken elkaar tijdens de bijeenkomst ook ontmoeten. Donderdag 6 oktober van 17.30 tot 20.00 uur bij HECHT aan de Loire 204. De entree is gratis, aanmelden voor deze avond kan via e-mail: mieke@haagsverhaal.nl onder vermelding van: Leidschenveen of Ypenburg.