BOL start voor kinderen met programmeerclub

Bewonersorganisatie Leidschenveen (BOL) is in de Huiskamer van Leidschenveen aan de Harriët Freezerhof 201 gestart met een programmeerclub voor kinderen in de leeftijd van 8 tot en met 14 jaar. De BOL Programmeerclub is er op iedere tweede en vierde woensdagmiddag van de maand behalve tijdens vakanties. De eerstvolgende programmeermiddag is op woensdagmiddag 28 september. Er zijn twee tijdblokken: 13.30 tot 15.00 uur (eerste) en van 15.00 tot 16.30 uur (tweede). De eerste sessie van 13.30 tot 15.00 uur is al volgeboekt. De kinderen worden individueel begeleid door ervaren programmeurs. Reserveren gaat via een email naar pcb@leidschenveen.nu. Deze e-mail moet de volgende informatie bevatten: voornaam, leeftijd, gewenste tijdblok, telefoonnummer ouder/voogd.  In het antwoord op deze email staat of er wel of geen plaats is. Er zijn voldoende notebooks aanwezig. 

Vrijwilliger voor de pr gezocht

Afgelopen zaterdag 17 september organiseerde wij een tweede dag van de koop & ruil Carrousel en de workshops. Waarschijnlijk door het plotselinge herfstweer waren er weinig bezoekers. Toch door de enkele bezoekers werd de carrousel als gezellig ervaren. De workshops werden, met name de kalligrafie, door Leidschenveners bezocht en er werd met plezier aan deelgenomen. De organisatie hoopt dat de volgende Carrousel in de lente weer met meer publiek wordt bezocht. Om dat te bewerkstelligen wil de organisatie van de carrousel meer aan publiciteit doen. Wie wil daar zijn schouders onder zetten? Interesse? Stuur dan een mailtje naar Wil van den Berg: wilvandenberg49@hotmail.nl

Workshops illustreren

In bibliotheek Leidschenveen is op donderdag 29 september van 19.30 tot 21.00 uur een workshop illustreren. Dinie van der Velde is schrijver en illustrator en werkt vanuit haar zolderatelier in Leeuwarden. Ze is één van de finalisten van de Pixi-Award illustratiewedstrijd 2021 en geeft een collage workshop. Meedoen? Deelname is gratis.  Aanmelden kan via bibliotheekdenhaag.nl

Expositie in de bibliotheek

De finalisten en winnares van de Pixi Award 2021 exposeren tot en met 30 september met hun illustraties bij het verhaal Bange Leeuw en Dappere Haas in bibliotheek Leidschenveen. Toegang is gratis. 

Project boomstammen

In bibliotheek Ypenburg is momenteel het Project Boomstammen te zien. In deze tentoonstelling laat fotograaf Marcel Batist zijn verbeelding zien van het veelzijdige en kleurrijke onderwerp: Boomstammen. Deze expositie van 25 foto's geeft een indruk van wat Marcel Batist boeide bij het doorkruisen van bossen. En hoe deze intensieve waarneming tot verrassende beelden leidde. Het reflecteert zijn kijk op de natuur en de beleving van het moment.
Elke fotograaf laat zich weleens inspireren door een andere fotograaf, bij Marcel ging het om Bart Siebelink. Na het lezen van één van zijn boeken werd al snel een idee geboren en in 2020 is het Project Boomstammen ontstaan. In de foto's zit beweging en vervreemding, maar ook de pure confrontatie van structuren en alles wat op boomstammen groeit.
De expositie is te zien van tot en met 30 september en van 1 tot en met 30 november tijdens de openingstijden van de bibliotheek.