De Wannebiez maakt van elk optreden een feestje.
De Wannebiez maakt van elk optreden een feestje. (Foto: Ton Delfos)

Zondagochtendconcerten in World Forum

Leuk meezingfeestje met de Wannebiez

Overal waar de band Wannebiezz optreedt is het feest. Zondag 2 oktober staan de Rotterdammers in het kader van de zondagochtendconcerten in het World Forum. Het publiek kan luidkeels meezingen met de Nederlandstalige nummers, variërend van smartlap tot rock-'n-roll.  

Van huis uit zijn bandleden Arie van Ballegooije, Rocco di Cabrio en Gilles de la Tourniquette kermisklanten. "Als de kermis dicht was pakten we onze instrumenten en gingen we wat zitten pingelen en zingen", vertelt Rocco. Hun collega's op de kermis noemden de drie destijds wannabees, in de loop van de tijd verbasterd tot Wannebiezz. "Wat is gebleven sinds we fulltime muzikanten zijn, is dat we nog steeds reizen", lacht Rocco.

Holland's Got Talent

Hun optreden in 2012 tijdens Holland's Got Talent met het nummer 'Héla roept de akela' betekende de doorbraak voor de Rotterdammers. "De uitzending trok 2 miljoen kijkers. Tel daar nog eens de herhalingen bij op, en we hadden ineens een heel groot publiek."

Het repertoire van de Wannebiezz bestaat uit Nederlandstalige liedjes. "We horen geregeld: ik hou helemaal niet van Nederlandstalig, maar ik vind jullie zo leuk." Ze schrijven veel liedjes zelf, maar zingen ook nummers van anderen. De overleden zanger en tekstdichter Jan Rot was bijvoorbeeld een belangrijke leverancier. "Elk liedje van de Wannebiezz heeft een positieve boodschap", legt Rocco uit. "Neem het nummer 'Ik blijf me eige', we horen vaak van mensen dat het liedje mensen heeft geholpen om zichzelf te accepteren zoals ze zijn."

Jan Rot

Het laatste liedje dat Jan Rot voor de Wannebiezz schreef is 'Trouw zijn geeft gedonder'. Het was de bedoeling dat de Wannebiez tijdens het afscheidsfeest van Jan Rot, op 24 april, voor het eerst deze nieuwe single zouden spelen. "Het heeft niet meer zo mogen zijn", vertelt Rocco. Een week daarvoor moest Jan afzeggen omdat het niet meer ging. Hij overleed op 22 april, de dag dat de single 'Trouw zijn geeft gedonder' uitkwam. Rocco: "Als we nu het nummer zingen, doen we het echt voor Jan en vertellen we het publiek dat het applaus voor hem is." 

Gratis kaarten

Het concert van de Wannebiezz begint zondag 2 oktober om 11.00 uur in World Forum. Kaarten zijn te bestellen via: worldforum.nl In samenwerking met de organisatie van de zondagochtendconcerten geeft deze krant ook nog eens vijf keer twee kaarten weg. Mail hiervoor naar: actie@uitgeverijwestmedia.nl Vermeld bij het onderwerp 'zondagochtendconcerten'. Over de uitslag van deze lezersactie kan niet worden gecorrespondeerd.