De opening van het toeristisch (vaar)seizoen zet Leidschendam-Voorburg in een oranje gloed.
De opening van het toeristisch (vaar)seizoen zet Leidschendam-Voorburg in een oranje gloed. (Foto: Beguin Media Totaal/Michel Groen)

Veel te doen tijdens Erfgoeddag

Op zaterdag 30 april is het zover: de opening van het toeristisch (vaar)seizoen en de Erfgoeddag 2022. In het thema ‘Oranje aan de Vliet' zijn er vanaf het middaguur activiteiten in Leidschendam en Voorburg. 

Prinses Marianne geeft om 11.45 uur bij de dorpspomp in de Herenstraat in Voorburg het startsein voor de Erfgoeddag. Dit doet ze onder begeleiding van Muziekvereniging Forum Hadriani. Een uur later is het de beurt van wethouder Van Eekelen. Hij verklaart om 12.45 uur in de sluis van Leidschendam het toeristisch (vaar)seizoen voor geopend.
Tijdens de Erfgoeddag zijn er allerlei activiteiten voor jong en oud. Het thema is ‘Oranje aan de Vliet'. Molens, musea, de lokale kerken: alle Erfgoedpartners openen in Leidschendam en Voorburg hun deuren en hebben een programma voor die dag. Het publiek kan met een authentieke bus gratis langs dit erfgoed rijden. Ook kan men meevaren met De Ooievaart. Start- en eindpunt van de busrondritten is het Stationsplein in Voorburg. De halfuursdienst van de bussen begint 30 april om 12.00 uur en de laatste rit is om 15.30 uur. De Ooievaart heeft een gratis pendeldienst (12.00 - 16.00 uur) tussen Leidschendam en Voorburg. Opstapplaatsen: Hofwijck en het sluisgebied Leidschendam.
De opening van het toeristisch (vaar)seizoen zet Leidschendam-Voorburg in een oranje gloed. U kunt meevaren met een eigen schip of na aanmelding (via swaensteyn@huygensmuseum.nl) met een deelnemend schip. Het verzamelen is om 11.00 uur bij botenstalling Warmenhoven aan de Kniplaan in Voorschoten. De varende stoet zal rond 12.30 uur bij Houtzaagmolen De Salamander in Leidschendam aankomen. Daarna vindt in de Sluis Leidschendam de feestelijke opening plaats van het (vaar)seizoen. Het complete programma is te vinden op www.swaensteyn.nl.