Uit het Gareel in The Grey Space of te Middle
Uit het Gareel in The Grey Space of te Middle (Foto: pr)

Uit Het Gareel op drie plekken in de binnenstad van Den Haag

Uit Het Gareel biedt jonge talentvolle kunstenaars de mogelijkheid om hun werk buiten de gangbare paden zoals galeries te tonen aan het publiek. Dat gebeurt zaterdag 7 mei op drie locaties in de binnenstad van Den Haag: The Grey Space of the Middle, Paardcafé en Zèta. 

De Haagse kunstenaars Art van Triest, Anna Nunes, Dünya Atay, Carmen Garcia, Erwin Verkade, Glitterstudio, JAWGEM, Marieke Matthijs, Marina Heuvelman, Niels Weerheim en Studio Poca laten hun werk tijdens dit festival te zien. Op elke locatie is de kunst te bekijken onder het genot van een drankje en dansje. In The Grey Space in the Middle wordt het muziekprogramma op de begane grond verzorgd door Studio Mammoet en in de kelder wordt de clubnacht door label TOZO verzorgd. In het Paardcafé vindt een take over plaats door Glitterstudio op kunst- en muzikaal gebied, de muziek in Zèta tenslotte wordt verzorgd door collectief Disco in Paradise.
De grote opening van Uit Het Gareel is om 21.30 uur in The Grey Space in the Middle aan de Paviljoensgracht 20. Hierna is er een kunsttour waar bezoekers gratis aan kunnen deelnemen. De tour gaat langs de drie locaties. Op elke plek wordt de expositie geopend door spoken word artiest Dario Goldbach.
In The Grey Space in the Middle is bovendien minimarket plaats. Hier is onder andere vinyl te koop van Beukwerk Records en prints voor een betaalbaar prijsje.
Het festival is voor iedereen toegankelijk. De bezoeker mag zelf kiezen wat hij ervoor over heeft om het werk van deze jonge Haagse kunstenaars te bezichtigen. Tijden: 17.00 - 4.00 uur.