Pauline en haar zus hebben dankzij hun inzamelingsacties en de vrijgevigheid van de bewoners van Leidschenveen al drie volle vrachtwagens naar Oekraïne kunnen sturen.
Pauline en haar zus hebben dankzij hun inzamelingsacties en de vrijgevigheid van de bewoners van Leidschenveen al drie volle vrachtwagens naar Oekraïne kunnen sturen.

Paulina uit Leidschenveen wil rugzakjes vol verrassingen samenstellen voor jonge Oekraïense vluchtelingen in Polen

Paulina Szczesna uit Polen woont al heel wat jaren in Nederland, aan de Kuifduikerstraat in Leidschenveen om precies te zijn. Samen met haar zus die in Zoetermeer woont, zamelde ze de afgelopen weken genoeg spullen in om drie volle vrachtwagens met hulpgoederen naar Oekraïne te laten rijden. Nu heeft ze weer iets nieuws bedacht: verrassingsrugzakjes voor de jongste vluchtelingen die in Polen verblijven.

Paulina voelde al snel na het uitbreken van de oorlog de behoefte om iets te doen. De beelden op televisie van Oekraïners die - op de vlucht voor het oorlogsgeweld - huis en haard moeten verlaten, gaan haar aan het hart. "Ik kom uit Polen, daar wonen zoveel mensen uit Oekraïne. Ook in de stad van mijn moeder zijn er veel."

Paulina en haar zus zamelden onder andere luiers, doekjes, kinderwagens, medicijnen, drie ton eten voor de honden en warme kleding in voor de mensen die zijn achtergebleven in Oekraïne. Inmiddels zijn drie volle vrachtwagens naar Oekraïne gestuurd, en de inzamelingsactie gaat nog steeds door. 

Paulina is blij verrast dat er zo massaal gehoor werd gegeven aan de oproep op buurtplatform Nextdoor en via de app van basisschool De Walvis in Leidschenveen. "Er werd zoveel gebracht dat we bijna niet meer door ons huis konden lopen. Gelukkig heeft een vriendin in de buurt van Rotterdam een magazijn en daar kunnen we veel spullen opslaan totdat ze op transport gaan naar Oekraïne."

Nu die spullen onderweg zijn naar hun plek van bestemming, doet Paulina een nieuwe oproep. Dit keer om verrassingsrugzakjes voor jonge Oekraïense vluchtelingen samen te stellen die in Polen terecht komen. En daar is behoefte aan, weet Paulina. "Hier in Nederland krijgen kinderen potloden, pennen en schriften van school. In Polen is dat anders, daar moeten ouders dat zelf kopen." Ze wil de rugzakken vullen met kleurpotloden, notitieboekjes, pennen, verf, speelgoed, knuffels en snoepjes.  "Mooi als kinderen in deze vreselijke situatie toch iets van zichzelf hebben", legt ze uit. Spullen voor de rugzakjes kunnen, liefst in de middag en avond, worden afgegeven bij haar thuis aan de Kuifduikerstraat 11 in Leidschenveen. 

Paulina hoopt dat de mensen ook nu weer gehoor zullen geven aan haar oproep. En ook kunnen ze nog steeds de volgende producten bij haar thuis afgeven voor de mensen die nog in Oekraïne zijn: medicijnen, voedsel met een lange houdbaarheidsdatum, koffie, energiedrankjes, artikelen voor kinderen, luiers, doekjes, geperste mousses, slaapzakken, dekens, shampoos, badgels. Net als de spullen voor de rugzakjes, kan dit ook in de middag en avond bij haar thuis.

Brandstof

Het transport van de goederen is duur, nu de prijs van benzine enorm is gestegen.
Eén van de vrachtwagens waarmee de ingezamelde producten naar Oekraïne en Polen worden gebracht, is van de man van Paulina's zus. Om hem tegemoet te komen in de kosten van brandstof is Paulina ook voor hem een inzamelingsactie gestart via https://www.doneeractie.nl/brandstof-voor-oekra-239-ne/-61978. Met de opbrengst kan hij zijn vrachtwagen vol tanken voor zijn ritten naar het oorlogsgebied. "Anders komen we niet in Lviv", legt Paulina uit.

Voor Paulina is het vanzelfsprekend dat ze zich al deze moeite getroost om iets voor de vluchtelingen van Oekraïne te doen. "Ik kom uit Polen. Dat is zo dicht bij Oekraïne. We zijn ook gewoon bang dat Poetin straks niet stopt bij de grens."








 


. we willen kinderen ook een beetje plezier geven, we verzamelen voor hen rugzakken gevuld met notitieboekjes, kleurpotloden, verf, speelgoed, snoep. alles waar de kinderen blij van worden. we zamelen ook geld in voor brandstof, zonder dat komen we niet in Lviv. paulina , kuifduikerstraat 11 . https://www.doneeractie.nl/brandstof-voor-oekra-239-ne/-61978



Eén van de vrachtwagens is van de man van haar zus. Daarvoor 

Paulina Szczesna

goedemorgen, we houden een lokale inzamelingsactie voor Oekraïne. Samen met de inwoners van Leidschenveen hebben we 3 vrachtwagens naar Oekraïne gestuurd, nu hebben we een nieuwe actie, een verrassingsrugzak voor de jongste Oekraïners. wij willen onze campagne bekend maken. mijn telefoonnummer: 0616 945 320. gr. Paulina.
Disclaimer