Tuinafval wordt gratis opgehaald tijdens zogenoemde takkenroute

Tot en met 22 april haalt de gemeente tijdens de zogenaamde takkenroute gratis snoeihout en takken op. Hiervoor kan men een afspraak maken via de pagina Grofvuil of tuinafval laten ophalen op www.denhaag.nl of via het Klantcontactcentrum van de gemeente.

Aan het aanbieden van takken en snoeiafval zijn bepaalde voorwaarden verbonden: bind het snoeihout samen. Maak het pakket niet langer dan 1,2 meter. Boomstammen en takken mogen maximaal een doorsnede van 20 centimeter hebben. Bied snoeihout voor 7.45 uur aan langs de weg op de dag van uw afspraak. 

In de Takkenroute verzamelt de gemeente tuinafval om er compost van te maken. Deze compost is goed voor tuinen en parken. Normaal gesproken wordt snoeiafval verbrand. De volgende Takkenroute is in het najaar.

Klein snoeiafval

Klein snoeiafval en bladeren kan men in de gft-container (kliko) doen. Wie veel afval heeft en/of meehelpt met het opruimen van bladeren op straat, kan een tweede gft- container aanvragen via de pagina Minicontainer (kliko) aanvragen of teruggeven. Hier vindt u ook de voorwaarden voor deze extra gft-container.

Afspraak afzeggen

Een afspraak voor het laten ophalen van tuinafval kan men uiterlijk één dag van tevoren verzetten of afzeggen. Bel hiervoor voor 10.00 uur met 14 070. Afzeggen op de dag van de afspraak kan niet. De chauffeurs zijn dan al onderweg.