Waterscan Dunea geeft bedrijven inzicht in waterverbruik

Voor de grootste zakelijke klanten heeft het drinkwaterbedrijf Dunea de Waterscan ontwikkeld. Het geeft bedrijven inzicht in het waterverbruik. Ook krijgen ze advies om water te besparen.

Deze kosteloze adviesdienst geeft niet alleen inzicht in de waterhuishouding, het biedt waar mogelijk concrete adviezen om water te besparen of duurzamer in te zetten. "Met deze dienst willen we bedrijven stimuleren de juiste kwaliteit water aan het juiste gebruik te koppelen", verklaart Wim Drossaert, directeur van Dunea. "Dat gaat helpen in onze opgave om drinkwater te leveren aan een groeiende bevolking en past uitstekend bij bedrijven die - net als wij - een duurzame bedrijfsvoering nastreven.”

Grote uitdaging

Klimaatverandering, langere perioden van droogte en een sterk groeiende bevolking stellen Dunea voor een grote uitdaging: iedereen elke dag van drinkwater blijven voorzien de komende decennia. Het drinkwaterbedrijf optimaliseert daarom haar huidige zuiveringssysteem, onderzoekt mogelijkheden voor nieuwe bronnen én stimuleert bewust en duurzaam watergebruik bij zowel particuliere als zakelijke klanten. De Waterscan is in de eerste plaats gericht op zakelijke klanten met een verbruik van meer dan 10.000 m3, ofwel 10 miljoen liter per jaar.

Bedrijven kunnen door Dunea worden uitgenodigd voor de waterscan of zich aanmelden via www.dunea.nl/waterscan