Wil van den Berg is uitgeroepen tot vrijwilliger van het jaar.
Wil van den Berg is uitgeroepen tot vrijwilliger van het jaar. (Foto: pr)

Wil van den Berg is vrijwilliger van het jaar

Vrienden van Leidschenveen wil één keer per jaar een vrijwilliger uit Leidschenveen extra in het zonnetje zetten en zo het vrijwilligerswerk extra onder de aandacht bij de burgers te brengen. Op 8 november jongstleden werd Wil van den Berg uitgeroepen tot vrijwilliger van het jaar 2022. Ze ontving een mooie oorkonde.

Wil van den Berg zet zich, sinds ze in Leidschenveen is komen wonen, in voor de samenleving. Dat doet ze als bestuurslid van de wooncommissie. De commissie organiseert allerlei activiteiten voor bewoners van Leidschenveen. Samen met Petra Bonje en andere bestuursleden heeft ze zich 10 jaar lang in het Dolfijnenhuis ingezet voor de creaclub, het klaverjassen, de teken/schilderclub, sinterklaasfeest, de kerstviering, de bewonerssamenkomsten. Buiten de activiteiten van het Dolfijnenhuis, organiseerde ze buurtfeesten, de minibieb en de oprichting van de vrienden van Leidschenveen en de Carrousel (vlooienmarkt). 

Het idee achter de verkiezing van de vrijwilliger van het jaar door deze nog jonge organisatie 'Vrienden van Leidschenveen' is het stimuleren van vrijwilligerswerk. Door de inzet van vrijwilligers kunnen er immers maatschappelijke, sport en cultuuractiviteiten plaatsvinden.