Schaakclub zoekt leden

Buurthuis De Yp biedt sinds 2018 onderdak aan Schaaksociëteit Zugzwang. Tot nog toe is de club alleen open geweest voor jeugd, maar daar komt nu verandering in. De bedoeling is dat er op zondag na het uurtje voor de jeugd (10.00 - 11.00 uur) ook wordt geschaakt door volwassenen. Zugzwang wil een vereniging zijn waar samenzijn voorop staat; spelers van alle niveaus zijn welkom.  Belangstellenden zijn meer dan welkom om zondag tegen 11.00 uur binnen te lopen om kennis te maken. Het restaurant is momenteel de speelzaal. Bel voor meer informatie voorzitter (F. Borst) via tel. 06-15844705.

Bingo in de Huiskamer

Iedere vierde zondagmiddag van de maanden september t/m april is er bingo in de Huiskamer aan de Harriët Freezerhof in Leidschenveen.  Ook zondag 27 november rollen de balletjes weer uit de molen. Het eerste kopje koffie of thee bij binnenkomst is gratis! Zaal open om 13.00 uur.  Aanvang om 13.30 uur. 5 ronden voor €10,-- Bij voldoende belangstelling nog een extra ronde met een speciale prijs. Locatie :  Harriët Freezerhof 201. Aanmelden vooraf is niet nodig, iedereen kan binnenlopen.

BOL Gameclub

Vind jij gamen ook zo leuk? Kom dan zondag 27 november naar de BOL Gameclub. Er zijn meerdere spellen zoals Fortnite, Minecraft en Roblox. Leeftijd 7 tot en met 12 jaar. Het is ook mogelijk om tafelvoetbal te spelen, te sjoelen, te kleuren of mee te kijken met een ander die aan het gamen is. Op de BOL Gamedag wordt er een bijdrage gevraagd van €1,50 inclusief een glaasje fris. Aanmelden is niet echt nodig. Het is echter wel mogelijk om alvast een plekje te reserveren. Stuur hiervoor een mail  naar:  gcb@leidschenveen.nu.. De Gameclub is een initiatief van twee vaders van opgroeiende kinderen. In samenwerking met Bewonersorganisatie Leidschenveen (BOL) en gemeente Den Haag is dit idee nu echt in Leidschenveen een maandelijkse activiteit voor kinderen van 7 t/m 12 jaar. Adres: Harriët Freezerhof 201. Tijd: 10.00 -11.30 uur.

Koffie en klassiek in de bibliotheek

In Bibliotheek Leidschenveen kan men zondag 27 november luisteren naar klassieke muziek. Met Stadsessies brengen musici van het Residentie Orkest klassieke muziek naar de Haagse wijken. De Stadsessies zijn onderdeel van Symphony 2030, de maatschappelijke programmering van het Residentie Orkest. Tijd: 11.00 - 12.00 uur. Kaarten via bibliotheekdenhaag.nl

Soos voor volwassenen

In wijkcentrum Piet Vink is op donderdag 24 november van 9.15 tot 12.15 uur een soos voor volwassenen. De organisatie is in handen van Wijkvereniging Morgenweide. Onder het genot van een kop koffie/thee kan men meedoen met allerlei spellen die ter beschikking zijn. Creatief bezig zijn kan ook. Er wordt gewerkt met pergamano, paverpol, schilderen, patchwork of mozaïeken, 3D-kaarten maken, enz. Dit is geheel vrijblijvend uiteraard, misschien wilt u alleen maar langskomen voor een gezellig praatje. Soms wordt een uitstapje georganiseerd naar een tuincentrum of een of andere bezienswaardigheid en misschien heeft ú nog wel een leuk idee? Iedereen is welkom. De entree is voor leden van Morgenweide €4,- per maand, resp. € 5,- indien er 5 donderdagen in de maand vallen en voor niet-leden € 6,-, respectievelijk € 7,50 per maand. Meer informatie over de wijkvereniging op www.morgenweide.nl