Het team van Groenrijk De Wilskracht bestaande uit Pauline, Jacqueline, Wendy en Jeffrey, is al helemaal klaar voor de kerst.
Het team van Groenrijk De Wilskracht bestaande uit Pauline, Jacqueline, Wendy en Jeffrey, is al helemaal klaar voor de kerst. (Foto: FL )

Tuincentrum Groenrijk De Wilskracht al helemaal in kerstsferen


It's the most wonderful time of the year, zingt de Amerikaanse crooner Andy Williams al jarenlang. In Amerika weten ze sowieso al heel lang kerstmis tot één waar festijn te maken. Er zijn daar zelfs speciale kerstwinkels die het hele jaar open zijn.

Door Frans Limbertie

In Nederland kennen we die vrolijke gekte nog niet, maar ook hier zie je dat we van de kerst steeds meer een bijzonder feest weten te maken. Lichtjes in het straatbeeld, kerststol met warme chocolademelk en slagroom, en daarna met z'n allen een gezellige en romantische kerstfilm bekijken: we genieten er met volle teugen van! Een bezoekje aan Groenrijk De Wilskracht is daarom aan te raden. Het tuincentrum is inmiddels omgetoverd tot een 'sfeervol kerstparadijs', waar het prettig vertoeven is en waar je met allerlei leuke en aparte kerstversieringen je woning voor de aankomende kerst in je 'eigen kerstpaleis' kunt veranderen.

Eigenaar en directeur Jaap de Baat ontvangt ons in zijn kantoor. Hij loopt op dit moment een beetje moeilijk. "Ik krijg binnenkort een nieuwe knie”, maar dat belet hem er niet van om toch regelmatig heen en weer te lopen. "Ik heb zestig werknemers en vind het belangrijk om die af en toe te spreken", laat hij weten. 

Zijn vader startte 75 jaar geleden met het bedrijf en Jaap is hem daarna opgevolgd. "Nooit spijt van gehad.” Hij zit nu 22 jaar op deze locatie. "We vieren dit jaar ook ons jubileum.” De Baat legt uit: "Groenrijk is recentelijk gestopt met de franchise en we zijn nu een inkoopgroep geworden. Groenrijk is nu de inkooporganisatie en De Wilskracht is de naam van de boerderij waar het voor ons allemaal is begonnen.”

Kerstdorp

Jaap stelt ons voor aan Wendy. Zij werkt al tien jaar bij De Wilskracht. Voor haar is het 'de leukste baan' die er bestaat. "Ik ben hier langzaam een beetje ingerold en nu mede verantwoordelijk voor het stylen van de binnen afdeling." Ze weet alles van parfumerie rondom het huis en laat ons een product van Maison Berger zien. "Hiermee zuiver, parfumeer en decoreer je de woning”, vertelt ze. Wendy laat verder weten dat een kersttentoonstelling opzetten bij Groenrijk De Wilskracht een mooie uitdaging is en dat het hard werken was om alles op tijd klaar te krijgen. "Rond de herfstvakantie willen we altijd klaar zijn met de inrichting voor de kerst”, zegt ze. "Daarom starten we eind augustus al. In de zomer zijn wij dan al druk met de kerst.” Wendy krijgt bijval van collega Pauline. Zij is styliste van de buitenafdeling. "Als je uiteindelijk ziet wat we nu met z'n allen hebben gemaakt, geeft dat veel voldoening. Ook nu is het weer gelukt”, geeft ze aan. "We zijn supertrots op wat we onze klanten deze maanden kunnen laten zien en willen dat het een feestje moet worden om hier rond te lopen en die kerstsfeer op te snuiven.” Het kerstdorp is gebouwd door Pauline en haar collega's en ziet er zeer fraai uit. "We kijken natuurlijk goed anderen het doen. Daar krijg je inspiratie van”, zegt Pauline. "Uiteindelijk zorgt dit voor creatieve ideeën en geef je er tenslotte een geheel eigen draai aan”, vult Wendy nog aan. 

Workshops

Verder verzorgd Groenrijk de Wilskracht de kerstversieringen bij verschillende bedrijven in de regio en organiseren ze workshops rond de kerstperiode. Bedrijfsleider William benadrukt nog wel dat het organiseren van alles wat met de kerst te maken heeft in het tuincentrum een volledige team prestatie is van iedereen op alle afdelingen. Ga het met je eigen ogen aanschouwen wat dit team heeft neergezet bij Groenrijk de Wilskracht aan de Donau.